27 nieuwe trekkers

John Deere opent blik met nieuwe modellen

27 Augustus 2013 - Redactie Boerenbusiness

Tijdens een grote persconferentie, gehouden in Berlijn, heeft John Deere flink wat nieuwe producten geïntroduceerd. Zo komen er ondermeer 27 nieuwe trekkermodellen bij in het segment 80 tot 120 pk. De focus lag vooral op "boeren" producten.

"Tijdens onze laatste grote persconferentie in Lissabon, twee jaar geleden, lag de focus vooral op premium producten die vooral voor grote akkerbouwers en loonbedrijven geschikt zijn", zegt Christoph Wigger, vicepresident verkoop en marketing bij Deere. "Voor 2014 ligt de focus vooral op het midden- en kleinsegment." Naast de landbouw wil John Deere met een driestappenplan ook meer gemeentes en andere markten voor tuin- en parkmachines gaan aantrekken.

Om aan de nieuwe Tier 4 final emissie eisen te kunnen voldoen worden allereerst de 7R en 8R trekkerseries vernieuwd. Dit betekend dat de motoren naast een roetfilter ook een SCR-katalysator (AdBlue) aan boord krijgen. Voor komend jaar is dit echter alleen in de Verenigde Staten het geval. Omdat het in Europa is toegestaan eerst de huidige voorraad op te maken zullen de nieuwe trekkers waarschijnlijk pas in 2015 hier verschijnen. Het nieuwe topmodel in de 7R serie is de 7310R, met maximaal 340 pk. In de 8R serie is de 8370R, met 405 pk maximaal geboost vermogen, het nieuwe topmodel. Naast de motor wordt de cabine iets gewijzigd, zoals eerder hier al was te lezen op Boerenbusiness. Eveneens nieuw is de E23 transmissie, met 23 versnellingen voor- en 11 achteruit.

Voor Nederland meer interessant is de stortvloed aan modellen in het lagere segment. Er zijn vijf series: De 4M, 5E, 5G, 6MC en 6RC serie. Eerstgenoemde is het meest eenvoudig. Er zijn twee typen, de 4049M en 4066M. Net als bij de grote series staan de laatste twee cijfers in de typenummering voor het maximale motorvermogen. De 4M trekkers halen dat uit een FPT motor. De 5 serie wordt verder uitgebreid met meer simpele modellen. Deze hebben wel een John Deere motor. De vermogens beginnen bij 55 pk tot maximaal 115 pk. De voor Nederland populaire 6M en 6R serie worden uitgebreid met de 6MC en 6RC. Deze zijn er in drie modellen van 90 tot 110 pk. De 6RC is het meest luxe model. De trekkers zijn iets compacter dan de bestaande modellen.

Ook bij de huidige maaidorsers vinden er wat aanpassingen. Het gaat hierbij vooral om kleine technische wijzigingen. Helemaal nieuw is de W440 combine. John Deere laat deze bouwen bij het Finse Sampo Rosenlew. Deere had al een minderheidsbelang van 10 procent in dit bedrijf. De W440 heeft 238 pk en zes schudders. Hij is leverbaar met en zonder voordorstrommel. Het standaard model heeft een graantank van 6.500 liter. Optioneel is een tank van 8.000 liter.

Voor de tuin en parksector presenteerde John Deere de X950 tuintrekker. Deze zelfrijdende maaier heeft als eerste een achteruitworp bij de modellen met dieselmotor. De motor levert maximaal 24,3 pk. De achterwielen worden hydraulisch aangedreven. Vanaf maart 2014 is hij leverbaar. Volgens Deere is het slechtst een van de weinige nieuwe producten in dit segment, waar het in 2014 vol op in gaat zetten. Naast machines worden straks ook irrigatiesystemen verkocht.

Naast trekker- en maaidorsernieuws werden ook verschillende werktuigen gelanceerd in Berlijn. Zo komen er twee nieuwe veldspuiten, de 400 serie vastekamerpersen, en een getrokken maaier met kneusinrichting. Ook worden enkele digitale vernieuwingen uitgevoerd, zoals het myjohndeere portaal. Hierop kunnen klanten inloggen om informatie over hun machines te vinden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Nieuws Mechanisatie

Omzet trekkerfabrikanten koelt af na topjaren

Nieuws Agribusiness

Recordwinst voor John Deere, 2024 minder positief

Nieuws Agribusiness

Reiken de bomen van John Deere tot aan de hemel?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden