Shutterstock

Nieuws Suikerbieten

Geen ontheffing vereist voor leveringsplicht bieten

20 Juli 2020 - Niels van der Boom

Suikerbietentelers die verwachten dit jaar niet al hun LLB's vol te leveren en daarmee dus niet aan de leveringsplicht kunnen voldoen, hoeven dit niet bij Cosun Beet Company aan te geven. Dit geldt alleen wanneer de teler voldoende areaal heeft ingezaaid, zo meldt de voormalige Suiker Unie.

Veel suikerbietenpercelen kregen dit voorjaar te maken met een lastige opkomst. Droogte gooide veel roet in het eten, maar ook stuif- en hagelschade. De plantaantallen zijn daarom niet altijd hoog genoeg voor een goede opbrengst. Wie denkt zijn leveringsverplichting van 850 kilo suikerbieten (met 17% suiker) niet te kunnen halen, hoeft dit niet aan te geven. In de voorbije jaren moest wel vroegtijdig een ontheffing worden aangevraagd.

Cosun Beet Company stelt 1 voorwaarde aan deze aanpassing. Er moeten voldoende suikerbieten zijn gezaaid. Dit betekent dat het areaal groter moet zijn dan de leveringsplicht van 2020, gedeeld door de gemiddelde opbrengst over 5 jaar. Het slechtste en beste jaar tellen hierbij niet mee. Telers die wel minder hebben gezaaid, moeten wel een ontheffing aanvragen en hun situatie beargumenteren. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Nieuws Suiker

Cosun: opbrengst bietsuiker gaat dit jaar tegenvallen

Interview Arwin Bos (Cosun)

'Waterkwaliteit is bij Cosun een topprioriteit'

Nieuws Suikerbieten

Cosun draait eerste biobietencampagne dit jaar

Nieuws Agribusiness

Cosun stelt nieuwe financiële baas aan

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden