Shutterstock

Nieuws Suikerbieten

Cosun: 'Verwerkingstempo bieten ligt hoog'

5 November 2020 - Kimberly Bakker

Cosun Beet Company meldt dat het verwerkingstempo van de bieten deze eerste week van november op een hoog niveau ligt. Het suikergehalte is in de afgelopen week licht toegenomen en het gemiddelde tarrapercentage komt deze week iets lager uit dan op 23 oktober naar buiten werd gebracht. 

Volgens de nieuwste gegevens van Cosun komt het suikergehalte op dit moment uit op een gemiddelde van 16,3%. Dat is een lichte stijging ten opzichte van de update van 23 oktober. Toen lag het landelijk gemiddelde nog op circa 15,9%. Het tarrapercentage is over dezelfde periode gedaald van 11,6% naar ongeveer 11%.

Ook schrijft Cosun dat het rooien van bieten in het westen van Nederland afgelopen week wat is achtergebleven, voornamelijk als gevolg van natte omstandigheden op het land. "Met de huidige weersverwachtingen zal de regionaal beperkte bietenvoorraad vermoedelijk snel worden aangevuld", zo schrijft Cosun.

Geen regionale cijfers
De verwerker liet op vrijdag 30 oktober weten per abuis de verkeerde kwaliteitscijfers te hebben gecommuniceerd als gevolg van een onjuiste koppeling tussen het vrachtnummer en monsternummer op de locatie in Vierverlaten. Als gevolg daarvan zijn er deze week geen regionale gegevens beschikbaar. "We zijn op dit moment bezig met de herstelwerkzaamheden van de gegevens", meldt Cosun.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Interview Arwin Bos (Cosun)

'Waterkwaliteit is bij Cosun een topprioriteit'

Nieuws Suikerbieten

Cosun draait eerste biobietencampagne dit jaar

Nieuws Agribusiness

Cosun stelt nieuwe financiële baas aan

Nieuws Ondernemen

Vreugdenhil stapt met Cosun in plantaardige melk

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden