Bietenoogst 2020

suikerbieten

Nieuws Suikerbieten

Waarom bietenteler in VS €44 per ton ontvangt

In Nederland prijzen we ons (terecht) gelukkig met het coöperatieve resultaat van Cosun bovenop de kale suikerbietenprijs. Nergens in Europa is de uitbetalingsprijs zo hoog. Amerikaanse bietentelers kunnen dit jaar rekenen op een prijs van omgerekend €44 per ton. Hoe krijgen ze dit voor elkaar?
23 November 2020
suikerbieten bietenhoop

Nieuws Suikerbieten

Cosun: 'Verwerkingstempo bieten ligt hoog'

Cosun Beet Company meldt dat het verwerkingstempo van de bieten deze eerste week van november op een hoog niveau ligt. Het suikergehalte is in de afgelopen week licht toegenomen en het gemiddelde tarrapercentage komt deze week iets lager uit dan op 23 oktober naar buiten werd gebracht. 
5 November 2020
suikerbieten bietenoogst

Nieuws Suikerbieten

Areaal suikerbieten compenseert opbrengst

De totale opbrengst van suikerbieten in Nederland ligt dit jaar hoger dan in 2019 het geval was. Dat is niet te wijten aan een betere oogst, maar louter aan een gestegen areaal. Dit blijkt uit de voorlopige opbrengstraming van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
29 Oktober 2020
suikerbieten bietenhoop bietencampagne

Inside Akkerbouw

Suikerbietenoogst in Europa valt niet mee

De oogst van suikerbieten komt in de Europese Unie beneden het meerjarig gemiddelde én onder het niveau van vorig jaar uit, zo blijkt uit het nieuwste MARS-rapport van de Europese Commissie. Daarbij leiden virus en bacterie tot kopzorgen bij telers en zorgt het lage suikergehalte voor een fikse bijstelling in de Europese suikerproductie.
27 Oktober 2020
suikerbieten

Inside Suiker

Lagere opbrengst lichtpunt voor EU-suikermarkt

De suikerproductie in de Europese Unie (EU) ligt dit jaar fors lager dan voorgaande jaren. Voor 2020-2021 wordt gerekend op een productie van 16 miljoen ton ruwe suiker. Ondertussen krabbelt de suikerprijs heel voorzichtig op.
15 Oktober 2020
suikerbieten bietenoogst

Nieuws Suiker

Franse opbrengst bieten tot 80% lager

De schade door het vergelingsvirus aan suikerbieten in Frankrijk is enorm. Opbrengstverliezen tot 80% worden gemeld. In extreme gevallen is het niet eens de moeite waard om de loonwerker te bellen. Wanneer er niets veranderd dreigen Franse akkerbouwers de teelt op te geven.
5 Oktober 2020
suikerbieten bietenhoop

Inside Suiker

Welke impact heeft oogst EU op suikermarkt?

De oogst van suikerbieten in Europa is in volle gang. Niet alleen in Nederland, maar ook elders laten de resultaten op verschillende plekken te wensen over. Voor herstel van de wereldwijde suikermarkt is het echter een druppel op de gloeiende plaat.
1 Oktober 2020
suikerbieten bietenoogst

Inside Akkerbouw

Bietenoogst van start: wat doet de kwaliteit?

De bietencampagne van Cosun Beet Company is op dinsdag 22 september afgetrapt en het doel is om de fabrieken deze week nog allemaal op volle capaciteit te brengen. De bietenoogst is hiermee onder droge omstandigheden van start gegaan. Heeft de kwaliteit daaronder geleden? En hoe zijn de resultaten in andere Europese landen?
25 September 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden