Shutterstock

Analyse BB Biologisch

Weinig spektakel meer op biologische markten

22 April 2021

Telers van biologische aardappelen, uien en peen zijn al druk bezig met de nieuwe oogst 2021. Als zij nog even tijd om terug te blikken op oogst 2020, dan zien zij dat alle 3 de biologische markten het afgelopen seizoen gemoedelijk zijn verlopen.

Dat geldt ook voor de afgelopen week als het gaat om biologische uien. De toevoer uit Egypte neemt snel toe als het gaat om volume. 'Die worden scherp weggezet', aldus een handelaar. Nederlands product kan daardoor niet echt spectaculair gaan plussen. Er is aan de andere kant ook weinig reden om te vrezen dat het restant van de Nederlandse oogst blijft liggen.

De verwachting is dat de bewaarkosten nog kunnen worden goed gemaakt, waardoor richting het eind van het seizoen de prijzen nog een beetje oplopen. Voorlopig is er geen wijziging in prijs te bespeuren, waardoor voor week 16 ongewijzigde DCA Indicatieprijzen worden afgegeven: €40 tot €43 voor >30% grof. En van €38 tot €41 per 100 kilo  voor grove uien. De stemming is rustig.

Nederlands product stoort niet
In de markt voor biologische peen lopen de zaken rustig door en gebeurt er niet al te veel. Product uit Italië en Spanje is steeds meer voorhanden. Volume en prijs hiervan storen de prijzen voor Nederlands product niet. De noteringen zijn daarom voor deze week ongewijzigd. De DCA Indicatieprijs voor goede kwaliteit (klasse I) biologische peen blijft op €25 tot €30 per 100 kilo staan. De stemming is rustig.

Volop piepers uit het zuiden
De markt van biologische tafelaardappelen verwelkomt ondertussen ook volop product uit zuidelijke regionen. Ook hier lijkt de markt deze goed te verwerken en blijven prijzen voor Nederlands product op niveau, waardoor de DCA Indicatieprijs voor zowel kruimige als vastkokende aardappelen blijft staan op €25 tot €28 per 100 kilo staan. Dit is voor veldgewas 35 tot 65 millimeter, af Nederlandse boerderij of koelhuis binnen 3 weken opgehaald. De stemming is rustig en dat lijkt, hoewel het seizoen nog niet voorbij is, wel even zo te blijven.

Een duidelijke uitleg over deze indicatieprijzen en hoe deze tot stand komen vind je hier: de biologische noteringen van DCA-Markets

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse biologisch

Kwaliteit dicteert de markt bij biologische peen

Analyse biologisch

Biologische markten blijven in evenwicht

Analyse biologisch

Vraag en aanbod beperkt op biologische peenmarkt

Analyse biologisch

Biologische peenmarkt is niet in beweging te krijgen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden