Shutterstock

Analyse BB Biologisch

Biologische oogst vordert, markt wacht af

29 September 2021 - 1 reactie

De markt voor biologische peen, ui en tafelaardappel is relatief rustig. Waar de peen deels nog moet worden geoogst, is dat bij de uien en de tafelaardappelen wel zo'n beetje gedaan. Druk om te verkopen is er op dit moment nog niet. Kopers melden zich ook maar mondjesmaat.

Wat doen de DCA Indicatieprijzen voor biologische tafelaardappelen, peen en uien in deze week 39?

Biologische peen
Er is weinig handel in peen. Er is in de afgelopen periode wel het één en ander verhandeld. Prijzen die worden genoemd liggen tussen de €16 en €18 per 100 kilo. De volumes zijn hierbij niet bepaald groot. De DCA Indicatieprijs voor Schaaltjespeen/B-peen Klasse I loopt dus van €16 tot €18 per 100 kilo en is daarmee gemiddeld gezien €2 lager dan vorige week.      

Biologische uien
De uienmarkt is rustig. Veel partijen moeten echt nog wel even drogen, voordat ze kunnen worden verwerkt. Dus er is weinig aanbod voor directe levering. De handel die wordt gedaan, loopt tussen als DCA Indicatieprijs tussen de €35 en €38 per 100 kilo klasse II uien. Door de tegenvallende opbrengst is de verwachting dat de prijzen hoger gaan uitvallen, maar dat is nog niet terug te zien in de contracten voor de langere termijn. Afnemers lijken het eerst maar eens aan te willen zien. De prijsrange betreft zowel de grove partijen (>60% grof) als de fijnere uien (>30% grof)

Biologische aardappelen
Er gebeurt niet al te veel in de markt voor biologische tafelaardappelen. Boeren hebben eerder de overweging gemaakt om af land te verkopen of te bewaren. Nu alles achter de planken ligt, richt zij zich eerst even op andere zaken. Naar verluidt willen handelaren iets meer dan €50 per 100 kilo betalen, terwijl boeren een dikke 60 euro willen hebben. Dit komt moeilijk bij elkaar zonder impuls. En omdat verpakkers voldoende voorraad hebben, die ze ook moeilijk krijgen verkocht, is de handel praktisch stil komen te staan. Maar het seizoen is nog lang dus echt zenuwachtig zijn zij niet. De DCA Indicatieprijs voor deze week, voor zowel kruimig als vastkokend, in de sortering 35-65 mm is €50 tot €62 per 100 kg.     

Een duidelijke uitleg over deze indicatieprijzen en hoe deze tot stand komen vind je hier: de biologische noteringen van DCA-Markets.     

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Andere piet 14 Oktober 2021
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/akkerbouw/artikel/10894406/biologische-oogst-vordert-markt-wacht-af]Biologische oogst vordert, markt wacht af[/url]
Biologische telen is bullshit
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Analyse biologisch

Handel in biologische peen zo goed als klaar

Analyse biologisch

Kwaliteit dicteert de markt bij biologische peen

Analyse biologisch

Biologische markten blijven in evenwicht

Analyse biologisch

Vraag en aanbod beperkt op biologische peenmarkt

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden