Shutterstock

Analyse BB Biologisch

Handel op de biologische markten trekt wat aan

23 December 2021 - Jurphaas Lugtenburg

De stemming op de markt voor biologische aardappelen en uien blijft goed en ook het sentiment op de peenmarkt is wat beter. Voor uien en peen vertaalt zich dat ook in voorzichtig stijgende prijzen. De aardappelprijs blijft daarentegen stabiel, maar wel op een relatief hoog niveau.

De handel in uien is afgelopen dagen iets aangetrokken, volgens insiders. Sorteerders hebben werk naar voren getrokken vanwege de feestdagen en in deze periode is traditioneel sowieso wat meer vraag naar uien. Dat lijkt nu ook het geval. Het aanbod van goede uien blijft wel een knelpunt. De prijzen voor de biologische uien zetten daarom een stapje naar boven. De DCA Indicatieprijs voor de fijne sortering loopt deze week van €50 tot €53 per 100 kilo. Voor de grove sortering is dat €52 tot €56 per 100 kilo.

Winterkost
Ook op de markt voor peen wordt geschoven. Vanuit onder meer Duitsland en Oost-Europa komt de vraag voorzichtig op gang. Het koudere weer speelt daar, volgens enkele handelaren, ook een rol in. Het af land aanbod - wat in deze landen nog steeds aanwezig is - droogt door vorst snel op. Daar komt bij dat de vraag toeneemt; peen is voor consumenten echte winterkost. De DCA Indicatieprijs zet deze week een stapje omhoog en staat op €17 tot €19 per 100 kilo.

Op de aardappelmarkt zijn weinig wijzigingen. Echte druk is het niet, maar handelaren en sorteerders zeggen 'dat er wel steeds wat partijen weggaan'. Goede aardappelen blijven echter moeilijk te krijgen en telers met mooie partijen hebben nog geen haast om te verkopen. De DCA Indicatieprijs blijft op €62 tot €68 per 100 kilo staan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jurphaas Lugtenburg

Is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich vooral op de akkerbouwsectoren en de voer- en energiemarkt. Ook heeft Jurphaas zelf een akkerbouwbedrijf op Voorne-Putten (Zuid-Holland). Wekelijks presenteert hij de Marktflits Granen
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse biologisch

Kwaliteit dicteert de markt bij biologische peen

Analyse biologisch

Biologische markten blijven in evenwicht

Analyse biologisch

Vraag en aanbod beperkt op biologische peenmarkt

Analyse biologisch

Biologische peenmarkt is niet in beweging te krijgen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden