Shutterstock

Analyse BB Biologisch

Handel op de biologische markten trekt wat aan

23 December 2021

De stemming op de markt voor biologische aardappelen en uien blijft goed en ook het sentiment op de peenmarkt is wat beter. Voor uien en peen vertaalt zich dat ook in voorzichtig stijgende prijzen. De aardappelprijs blijft daarentegen stabiel, maar wel op een relatief hoog niveau.

De handel in uien is afgelopen dagen iets aangetrokken, volgens insiders. Sorteerders hebben werk naar voren getrokken vanwege de feestdagen en in deze periode is traditioneel sowieso wat meer vraag naar uien. Dat lijkt nu ook het geval. Het aanbod van goede uien blijft wel een knelpunt. De prijzen voor de biologische uien zetten daarom een stapje naar boven. De DCA Indicatieprijs voor de fijne sortering loopt deze week van €50 tot €53 per 100 kilo. Voor de grove sortering is dat €52 tot €56 per 100 kilo.

Winterkost
Ook op de markt voor peen wordt geschoven. Vanuit onder meer Duitsland en Oost-Europa komt de vraag voorzichtig op gang. Het koudere weer speelt daar, volgens enkele handelaren, ook een rol in. Het af land aanbod - wat in deze landen nog steeds aanwezig is - droogt door vorst snel op. Daar komt bij dat de vraag toeneemt; peen is voor consumenten echte winterkost. De DCA Indicatieprijs zet deze week een stapje omhoog en staat op €17 tot €19 per 100 kilo.

Op de aardappelmarkt zijn weinig wijzigingen. Echte druk is het niet, maar handelaren en sorteerders zeggen 'dat er wel steeds wat partijen weggaan'. Goede aardappelen blijven echter moeilijk te krijgen en telers met mooie partijen hebben nog geen haast om te verkopen. De DCA Indicatieprijs blijft op €62 tot €68 per 100 kilo staan.

boerenbusiness.nl

Jurphaas Lugtenburg

Is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich vooral op de akkerbouwsectoren en de voer- en energiemarkt. Ook heeft Jurphaas zelf een klein akkerbouwbedrijf op Voorne-Putten (Zuid-Holland).
De (grondstof)prijzen zijn flink in beweging, de ontwikkelingen in de wereld volgen zich in rap tempo op. Duiding in crisistijd is essentieel om goed te kunnen anticiperen. Juist nu is het belangrijk om over gedegen, actuele informatie en data te beschikken. Met een abonnement van Boerenbusiness kan je als ondernemer gefundeerde bedrijfsbeslissingen nemen. Bekijk het aanbod
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse BB Biologisch

Kopers maken dienst uit op biologische markt

Analyse BB Biologisch

Ondergronds begint er wat te schuiven op de biomarkt

Analyse BB Biologisch

Stemming op biologische markt blijft bedrukt

Analyse BB Biologisch

De biologische markt blijft in een impasse zitten

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief