Rode cijfers voorkomen

Nordzucker kondigt herstructurering aan

11 Februari 2015 - Redactie Boerenbusiness

Met teveel suiker in opslag en sterkere concurrentie vanaf 2017 neemt Nordzucker maatregelen om de concurrentie in de toekomst aan te kunnen. Deze herstructurering volgt op de slechte resultaten in de eerste negen maanden van seizoen 2014/15 waarin de omzet met 21 procent terug liep.

Het Duitse suikerconcern vreest dat wanneer er niets gebeurt de onderneming in het nieuwe boekjaar zo de rode cijfers induikt. Het einde van het suikerquotum in 2017 en de sterke concurrentie om marktgebieden en klanten in de EU, zijn daarvoor de aanleiding. Nordzucker moet bezuinigen. Investeringen worden uitgesteld en de bedrijfsstructuur wordt nader bekeken. Alle divisies worden onder de loep genomen.

Het ligt niet voor de hand dat er personeel weg moet of dat locaties moeten worden gesloten. Onderdeel van de herstructurering is het aanstellen van een nieuwe locatiemanager voor de fabriek in Uelzen en het overplaatsen van de vorige manager naar de hoofdlocatie. Zo moet een adelaarsperspectief over de hele groep ontstaan en mogelijke dubbele uitgaven voorkomen.

Verder willen de Duitsers hun areaal fors verminderen. De situatie heeft ook directe gevolgen voor de stad Uelzen. Nordzucker betaalt veel minder belasting en dat is een klap voor de stad, want hierdoor ontstaat een gat in de begroting van ongeveer 8,8 miljoen euro.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse suiker

Oekraïne blijft Europese suikervoorraden vullen

Analyse Suiker

Europese bietenoogst blijft op doorsnee steken

Analyse Suiker

Suikerprijzen stabiliseren zich in Europa

Analyse suiker

Suikerbietenprijs smaakt komend seizoen nóg zoeter

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden