Hogere korting energiebelasting

70 miljoen voor collectief agrarisch natuurbeheer

15 September 2015

Boeren kunnen vanaf 1 januari 2016 samen plannen indienen om natuur te ontwikkelen en te beheren. In totaal heeft Economische Zaken (EZ) 70 miljoen euro beschikbaar gesteld voor dit collectieve agrarisch natuur- en landschapsbeheer. Dat staat in de begroting voor 2016 die dinsdag aan de Tweede Kamer is gestuurd.

9

cent

per kWh
korting op energiebelasting

Het uitgangspunt van de nieuwe wet Natuurbescherming die met ingang van 1 maart 2016 van kracht moet worden luidt; een goede bescherming van de biodiversiteit in Nederland zonder de lasten te verhogen. De nieuwe wet geeft volgens EZ ruimte om te ondernemen met natuur. Door samen te werken wordt natuurbeheer door boeren effectiever. De provincies krijgen de regie over het natuurbeleid om zo maatwerk mogelijk te maken.

Verder heeft EZ besloten de regeling voor het lokaal opwekken van energie in 2016 te verruimen en stelt het bedrijven en consumenten in staat op lokaal niveau een speciale energiecoöperatie op te richten. De korting op de energiebelasting die voor deze regeling geldt, stijgt van 7,5 cent per kWh naar 9,0 cent per kWh in 2016.

Lees hier met welke andere maatregelen minister Kamp en staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken de aanzwellende economische groei ondersteunen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Miljoenennota

'Keuzes maken over CO2-vastlegging en landgebruik'

Opinie Geesje Rotgers

De opkomst van biodiverse zonneparken

Nieuws Melk

FrieslandCampina steekt 1,5 miljard in CO2-reductie

Nieuws Investering

Amsterdamse investeerder richt pijlen op agri-food

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief