Hogere korting energiebelasting

70 miljoen voor collectief agrarisch natuurbeheer

15 September 2015 - Redactie Boerenbusiness

Boeren kunnen vanaf 1 januari 2016 samen plannen indienen om natuur te ontwikkelen en te beheren. In totaal heeft Economische Zaken (EZ) 70 miljoen euro beschikbaar gesteld voor dit collectieve agrarisch natuur- en landschapsbeheer. Dat staat in de begroting voor 2016 die dinsdag aan de Tweede Kamer is gestuurd.

9

cent

per kWh
korting op energiebelasting

Het uitgangspunt van de nieuwe wet Natuurbescherming die met ingang van 1 maart 2016 van kracht moet worden luidt; een goede bescherming van de biodiversiteit in Nederland zonder de lasten te verhogen. De nieuwe wet geeft volgens EZ ruimte om te ondernemen met natuur. Door samen te werken wordt natuurbeheer door boeren effectiever. De provincies krijgen de regie over het natuurbeleid om zo maatwerk mogelijk te maken.

Verder heeft EZ besloten de regeling voor het lokaal opwekken van energie in 2016 te verruimen en stelt het bedrijven en consumenten in staat op lokaal niveau een speciale energiecoöperatie op te richten. De korting op de energiebelasting die voor deze regeling geldt, stijgt van 7,5 cent per kWh naar 9,0 cent per kWh in 2016.

Lees hier met welke andere maatregelen minister Kamp en staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken de aanzwellende economische groei ondersteunen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden