Bij Rabobank en EIB

Duurzame ondernemer profiteert van lagere rente

24 November 2015 - Redactie Boerenbusiness

Ondernemers die maatschappelijk verantwoorde investeringen willen doen kunnen rekenen op een rentekorting. Dat hebben de Rabobank en de Europese Investeringsbank EIB dinsdag 24 november samen besloten. Beide banken trekken 50 miljoen euro uit voor deze rentekortingen.

50

miljoen

euro wordt voor rentekorting vrijgemaakt

Naar eigen zeggen willen de banken ondernemers stimuleren meer investeringen doen die bijdragen aan mens, dier en milieu. Deze zogenaamde impactleningen zijn vooral voor kleine en middelgrote ondernemingen bedoeld.

In totaal vallen 37 duurzaamheidskeurmerken onder de rentekorting, waaronder ook agrarische kenmerken. De aangesloten ondernemer krijgt een korting op de leenrente, die oploopt tot 1,2 procentpunt, ten opzichte van het reguliere leentarief voor de investering. De korting geldt voor een looptijd van drie jaar. Daarna geldt het reguliere tarief zonder korting.

Ondernemers kunnen maximaal 2,5 miljoen euro lenen en het totale investeringsbedrag mag niet meer bedragen dan 25 miljoen euro. Indien het initiatief succesvol blijkt overwegen beide banken het een vervolg te geven.

Rabobank heeft op haar website de volledig lijst met deelnemende keurmerken staan. Onder andere ook de agrarische duurzaamheidskeurmerken Beter Leven, EKO-Holland, Keten Duurzaam Rundvlees en Keten Duurzaam Varkensvlees worden genoemd.

Stichting Veldleeuwerik maakte eveneens bekend als keurmerk erkend te worden. Rabobank benadrukt echter dat dit niet het geval is. Daarover is het nog met de stichting in gesprek. Het keurmerk staat ook niet in de lijst van 37 duurzaamheidskeurmerken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Rabobank

Rabobank wil meer slagkracht hoofdkantoor

Analyse Rabobank

Carbon nieuwsbrief Rabo valt fout bij boer

Nieuws Jaarcijfers Rabobank

Boeren vragen nog minder krediet aan bij Rabobank

Interview Alex Datema

Zonder duurzaamheid geen financiering bij Rabobank

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden