3 nieuwkomers

Welke nieuwe Kamerleden hebben een boerenhart?

23 Maart 2017

Donderdagmiddag 23 maart kwam de Tweede Kamer voor het eerst in de nieuwe samenstelling bijeen. Van de 150 Kamerleden gaan er 71 nieuwe gezichten er aan de slag. Wie van hen heeft een boerenhart?

  1. Maurits von Martels
    De rijzende ster onder de boerenpolitici is Maurits von Martels (56) die voor de CDA-fractie dankzij ruim 21.000 voorkeurstemmen op de vierde plek staat. De veehouder uit Dalfsen heeft een bedrijf met ruim 100 melkkoeien. Eerder was hij gemeenteraadslid en wethouder in die gemeente.
  2. Tjeerd de Groot
    D66‘er en landbouwspecialist Tjeerd de Groot (48) is sinds 2010 directeur van de Nederlandse Zuivel Organisatie. Daarvoor was hij beleidsambtenaar op het ministerie van Landbouw en politiek assistent van minister Brinkhorst. Daarna was hij onder meer diplomaat. Donderdag werd ook bekend dat De Groot terug treedt als directeur van de NZO om voor D66 zitting te nemen in de Tweede Kamer.
  3. Arne Weverling
    Van de 12 nieuwe VVD’ers is er één met een vleugje affiniteit in de groene sector. Arne Weverling (42) komt uit een ondernemersgezin. Zijn vader en opa hadden een hoveniersbedrijf. Innmiddels runnen twee broers het familiebedrijf. Weverling kreeg bekendheid met de productie van OOG; Ondernemen Onder Glas. Een zakelijk tv-programma over ondernemen in de Greenports. Sinds 2009 is hij wethouder van de gemeente Westland.

Alle Tweede Kamerleden vindt u hier.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Politiek

Voormalig SGP-leider Bas van der Vlies overleden

Interview Maurits von Martels

Von Martels wil voor BBB wel weer de Kamer in

Politiek Peiling

D66 verliest fors, Omtzigt snoept zetels af van BBB

Politiek Tweede Kamer

Vleestaks lijkt definitief van tafel

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief