Shutterstock

Nieuws Stikstof

Landbouw Collectief: snel stikstofoplossingen bieden

7 November 2019 - 14 reacties

Het Landbouw Collectief wil op korte termijn met oplossing-richtingen komen om de stikstofimpasse in Nederland te doorbreken. Dit meldt het vers opgericht collectief, waar 11 Nederlandse boerenbelangenbehartigers zich in hebben verenigd, in een verklaring. 

Het verbond, waarvan Aalt Dijkhuizen de beoogd voorzitter is, werkt aan oplossingen voor de stikstofproblematiek waarin de landbouw naar eigen zeggen geen onherstelbare schade wordt toegebracht. De organisaties binnen het collectief zijn unaniem van mening dat de land- en tuinbouw niet de oorzaak is van de huidige stikstofimpasse, maar wel onderdeel kan zijn van de oplossing. "De land- en tuinbouw, een belangrijke pijler onder onze welvaart en leefbaarheid van het platteland, mag niet het kind van de rekening worden."

Een economische recessie moet volgens het collectief worden voorkomen. Een voorwaarde daarvoor is dat de vergunningverlening weer snel op gang moet komen. De betrokken partijen hebben afgesproken alle oplossingrichtingen te inventariseren. Deze worden op een vergadering volgende weerk geordend, geselecteerd en uitgewerkt om te komen tot oplossingen. Vervolgens wordt het plan besproken met andere betrokken partijen als het Rijk, de provincies en de Taskforce Stikstof, die is opgericht door VNO NCW en MKB Nederland.

In het Landbouw Collectief hebben vertegenwoordigers van Agractie, Dutch Dairymen Board, Farmers Defence Force, LTO Nederland, NAJK, Nederlandse Akkerbouw Vakbond, Netwerk Grondig, de Nederlandse Federatie van Edelpelsdieren, de Nederlandse Melkveehouders Vakbond, de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders en de Producenten Organisatie Varkenshouderij zitting.

Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
14 reacties
Bert van Esch 7 November 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10884589/landbouw-collectief-snel-stikstofoplossingen-bieden]Landbouw Collectief: snel stikstofoplossingen bieden[/url]
Hallo hier met Bert. Ik vind dat snel nodig is om een Boerenpatij op te richten , Dat we ook in de tweede kamer enkele zetels kijgen dan kunnen we ook mee praten Groeten BERT.....
Student 7 November 2019
Alle boeren bij elkaar vertegenwoordigen misschien net genoeg stemmen voor één zetel.. dus lijkt me niet de beste manier
petatje 7 November 2019
Studentje jij moet nog veel leren. De agrarische sector en aanverwante werkgelegenheid samen kan wel meer als 15 zetels generen. Het CDA kan al gaan loten,
( want stemmen zal hen niet lukken!) over wie er misschien mogen blijven na de verkiezingen.arie 7 November 2019
Bert,misschien niet zo'n slecht idee,wanneer iedereen direct en indirect werkzaam in de agr.sector , en dan nog burgers die de sector een warm hart toedragen hierop zouden stemmen,dan zou dat wel eens een aardverschuiving te weeg kunnen brengen.
Boer 7 November 2019
blijkbaar is t zo: wie de stikstof heeft, bepaalt de gang van zaken in Nederland, dus 76 zetels voor de Boerenpartij
tem 7 November 2019
wij hebben geen probleem maar de overheid .en een ander zijn probleem moet niet mijn probleem worden.laat ze de troep zelf oplossen ,ze hebben het ook zelf gemaakt.
Teun Kijf 7 November 2019
Boeren stem gewoon op de PVV die komen op voor de arbeiders, Nederlanders en hard werkend boeren. Denk als een boer stem PVV
Pippi 11 November 2019
droom maar lekker verder. Een Boerenpartij zal hooguit vier of vijf zetels halen en weer een one issue partij worden. Alleen maar de belangen van de boeren verdedigen tegen de stroom van verandering in.
Kansloos, kansloos, kansloos
Beter is het om nu de verwachte veranderingen/transitie in de landbouw voor te zijn en zelf als slimme boer concreet om te schakelen naar een ecologische landbouw systeem.
Niet gebruikmaken van tijdelijke nep oplossingen zoals filters...enz. want dat is uitstel van executie. Ga maar al je aandacht, boosheid, energieen frustraties in de verwachte grootschalige landbouw transitie stoppen. Dan bereiken we echt iets met zijn allen.
Niet lullen maar pellen!!!!!
Een betere landbouw toekomst begint bij jezelf!
schoenmakers 1 11 November 2019
nep oplossingen van filters pippie, het probleem is dat er een nep probleem is, als het probleem er werkelijk was zou de biologische landbouw ook wel deze nep oplossingen moeten toepassen, maar onze overheid discrimineert de gangbare landbouw tot op het bot, gewoon belachelijk
Pippi 20 November 2019
Schoenmakers 1
Hoezo onze overheid discrimineert de gangbare landbouw????
Wat een grote onzin!
Als er één sector is in de Nederlandse economie dat continu beschermd wordt dan is dat de gangbare intensieve grootschalige landbouw in Nederland.
Jarenlang bescherming en voorrang genieten van CDA Ministers en VVD
Jarenlang toekijken hoe de boeren sjoemelen met mest, gifstoffen en dieren welzijn.
Kom zeg het is juist de biologische landbouw dat de dupe is van een lakse rechtse overheid. De biologische landbouw in Nederland is al jaren in een kwaadaardige daglicht gezet door o.a. CDA, veevoerbedrijven en andere grote bedrijven, LTO Nederland en andere gangbare boerenorganisaties.
Juist een verantwoorde ecologische landbouw zou de oplossing zijn maar krijgt géén voet aan grond hier door de lobby werk van foute mensen
Ellen 20 November 2019
De huidige landbouwmethodiek heeft ons land groot gemaakt. Laat Pippi Zeurkous zelf maar een boerderij kopen en mest op de kruiwagen spitten. Als het slaagt volgen er vast meer. Van die zijlijn roeptoeters hebben we er al genoeg.
drent 20 November 2019
Pippi, wat een onzin wat je verteld, de mest aan en afvoer bij boeren is allemaal geregistreerd bij rvo dus daar valt weinig te sjoemelen, enkele handelaren uitgezonderd. Ook de controle op gifstoffen is uitermate streng, worden wij elk jaar gecontroleerd en er worden residu monsters genomen, daar komt bij dat wij geen toegelaten middelen kunnen kopen bij welke leverancier dan ook, hier ook weer de burgers uitgezonderd die volop roundup in de verkeerde dosering gebruiken. En je hebt het over dierwelzijn, de laatste jaren is het dierwelzijn al enorm gestegen tov 15 jaar geleden, tuurlijk is er nog wel wat mogelijk en dat zal ook wel gaan gebeuren maar kan niet van vandaag op morgen. Biologisch is niet de toekomst, ten eerste is arbeid hier veel te duur en je vind er geen mensen voor maar volgens mij heb jij geen weet van hoeveel onkruid er kan groeien op een perceel
Boerin Dieuwke 21 November 2019
Teun, PVV, je komt van een koude kermis thuis. PVV heeft nog nooit iets bereikt. Beetje loeien, blêren en hinneken. Haagse bluf.
petatje 21 November 2019
Boerin Dieuwke schreef:
Teun, PVV, je komt van een koude kermis thuis. PVV heeft nog nooit iets bereikt. Beetje loeien, blêren en hinneken. Haagse bluf.
Tja Dieuwke, de zgn pro landbouwpartijen hebben ons nu ook behoorlijk in de kou gezet en laten hun oren naar Jesse klaved hangen om in het pluche te blijven. Dus over de rug van de landbouw. En dan ook nog een door domme politici gecreerd papieren probleem serieus nemen. Tja dan ben je wat mij betreft ook geen stem meer waard en dien je bij de volgende verkiezingen afgeserveerd te worden!
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

'FDF maakt nú van verdienmodel topprioriteit'

Interview Roy Nillesen

'FDF maakt nú van verdienmodel topprioriteit'

FDF maakt zich sterk voor eerlijke varkensprijs

Nieuws Varkensmarkt

FDF maakt zich sterk voor eerlijke varkensprijs

Is de LTO wel of niet voor de boeren?

Opinie Jaap Majoor

Is de LTO wel of niet voor de boeren?

AgriNL implodeert na publicatie actieplan stikstof

Politiek Stikstof

AgriNL implodeert na publicatie actieplan stikstof

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief