Nieuws Europese Unie

SGP maant EU tot snel markt ingrijpen

23 Maart 2020 - Redactie Boerenbusiness - 11 reacties

De SGP maant de Europese Commissie zo snel mogelijk de land- en tuinbouw te hulp te schieten. Om de druk op te voeren heeft SGP Europarlementslid Bart Jan Ruissen maandag schriftelijke spoedvragen gesteld aan de Europese Commissie.

Tijdens de reguliere geplande vergadering van de Europese Raad van landbouwministers aanstaande woensdag 25 maart in Brussel moet er een voorstel zijn. Ruissen betwijfelt of er woensdagavond concrete stappen bekend gemaakt kunnen worden.

Buitengewone maatregelen
“Ik verwacht er niet zoveel van. Het is ook een bijzonder moeilijke afweging voor welke soort van marktgrijpen moet worden gekozen.” De SGP denkt aan het steunen van de prijzen door subsidie te geven voor opslag voor latere tijden (private opslag). Ook is het mogelijk buitengewone maatregelen te treffen van op grond van artikel 219 van de Gemeenschappelijke Marktordening, zegt Ruissen. De maatregelen tegen de corona-crisis mogen niet uit het landbouwcrisisfonds worden betaald maar uit andere begrotingslijnen.

Vrij verkeer van goederen en arbeiders
De SGP wil ook weten welke maatregelen Brussel heeft genomen zodat trucks met landbouwgoederen snel de grens over kunnen. Verder wil de SGP weten welke acties zijn voorzien om de inzet van seizoenswerkers uit andere EU-landen mogelijk te blijven maken - zoals voor de aardbeien of aspergeteelt in Nederland. Uit een overzicht per EU land van de NVWA blijkt dat er tussen de lidstaten grote verschillen bestaan in het gehanteerde beleid aangaande vrij verkeer van goederen en arbeiders.

Rusland boycot
Het Belgische Algemene Boerensyndicaat riep de Vlaamse regering gisteren op zoveel mogelijk te doen om de exportban zoveel mogelijk op te heffen, nu Rusland heeft aangekondigd het beleid tijdelijk voor een maand te willen versoepelen. Ruissen: “ Daar zou ik ook voor willen pleiten maar je kunt de exportban natuurlijk niet los zien van de sancties die de EU heeft opgelegd. Die kunnen niet zomaar terzijde worden geschoven vanwege de ramp met de MH17 en de Krim kwestie.”

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
11 reacties
Fortissimo 23 Maart 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10886343/sgp-maant-eu-tot-snel-markt-ingrijpen]SGP maant EU tot snel markt ingrijpen[/url]
Pakhuizen zijn net leeg. Melkpoedermarkt was net schoon. En nu wil de SGP weer geld reserveren voor de tussenhandel. En dan vervolgens de prijsvorming van de melkprijzen weer voor 3 jaar of langer verstoren. Slecht plan.
kikker 23 Maart 2020
volgend kabinet VVD CDA SGP hoop ik
tot hier en niet verder 23 Maart 2020
kikker schreef:
volgend kabinet VVD CDA SGP hoop ik
dan ben je een van de weinige hoop ik
???!!! 24 Maart 2020
kikker schreef:
volgend kabinet VVD CDA SGP hoop ik
Voor een kabinet is de regel 76 zetels of meer. Een minderheidskabinet van 20-30 zetels is niet waarschijnlijk.

Religie of kort geheugen, daar heb je last van
kikker 24 Maart 2020
ook goed gaan we linksom Gl PVDD SP PVDA CU Succes
roselyn mendoza 25 Maart 2020
Hallo allemaal ... Ik ben Roselyn Mendoza bij naam en woon momenteel in Flevoland, NEDERLAND. Ik schrijf deze brief omdat ik echt dankbaar ben voor wat de heer Wayne Drick voor mij en mijn gezin heeft gedaan, toen ik dacht dat er geen hoop was dat hij kwam en een manier voor mij en mijn gezin door ons een lening te verstrekken tegen een zeer lage rente van 2%. Ik had nooit gedacht dat er nog steeds door God gezonden en echte geldschieters op het internet waren, maar tot mijn grootste verbazing kreeg ik mijn lening zonder veel tijd te verspillen, dus als je op zoek bent naar een lening van welk bedrag dan ook, zou ik je aan de heer willen aanbevelen Rock Smaller de algemeen directeur van TRUST FUND PLC omdat hij een door God gezonden man is die uw leven voor altijd kan veranderen ... Dus als u echt een beter leven wilt leiden zonder enige schaarste aan fondsen ... zou ik u adviseren om neem contact met hem op via dit e-mailadres hieronder: {E-mail: trustfundloanfirm1975@gmail.com}. of WhatsApp-nummer: +14087216629. Bedankt, Roselyn Mendoza.
Jan-Jaap 25 Maart 2020
SGP is pro-life: dus slachthuizen gaan wellicht dicht. SGP zijn allemaal veganisten. Dan hebben we ook geen Coronavirus meer. Kom maar SGP.
???!!! 25 Maart 2020
Jan-Jaap schreef:
SGP is pro-life: dus slachthuizen gaan wellicht dicht. SGP zijn allemaal veganisten. Dan hebben we ook geen Coronavirus meer. Kom maar SGP.
Jan-Jaap, even uit de wietdampen blijven.

Veganisten: exteem linkse levenshaters, te vinden bij o.a. Partij van de Dieren. Deze extremisten schieten politici dood of zorgen voor dood en verderf rondom boerderijen. Onbegrijpelijk dat deze sekte-achtige beweging niet verboden is in verband met kindermishandeling (onthouden van gezonde voeding aan kinderen).

SGP: exteem religieze beweging. Te vinden voor de abortuskliniek of in de kerk. Onbegrijpelijk dat deze sekte-achtige beweging niet verboden is in verband met de stelselmatige discriminatie van vrouwen en kindermishandeling (wegens indoctrinatie)

Coronavirus heeft hiermee weinig te maken. Dit is wereldwijd verspreid door de verregaande overbevolking en de doorgeschoten reislust van de 'happy few'. Lees even iets over urbanisatie, statistiek, Spaanse Griep, groei wereldbevolking en groei vliegbewegingen.
Abonnee
Dirk 25 Maart 2020
Jan-Jaap schreef:
SGP is pro-life: dus slachthuizen gaan wellicht dicht. SGP zijn allemaal veganisten. Dan hebben we ook geen Coronavirus meer. Kom maar SGP.
Jawel Jan Jaap, of je komt pas kijken of je woont heel ver van de bewoonde wereld.
De SGP-aanhang interpreteert de "Oude Leer" altijd nog heel letterlijk.
En omdat, volgens de Bijbel het dier ten dienste staat van de mens, wordt het gemeste kalf gewetenloos geslacht om de honger te stillen.
En als daar dan, als prettige bijkomstigheid, ook nog eens goeie euro aan te verdienen valt, is dat kennelijk voor hun een motivatie des te meer.
Dus veganisten bij de SGP? geloof ik niet zo in.
Dan moet je toch meer zijn bij de aanhang van de mainstream partijen zoals ???!!! omschrijft.

Ik ben trouwens van de CU en lust wel een biefstukje, speklapje en kippenpootje. Lekker hoor.
vaccin 25 Maart 2020
Geschiedenis word snel vergeten, met corona in de reet gaat ausrutte de volgende zwartepietendiscussie in, wachtend op de 2e ronde.

Hij heeft een hoop geleerd van de geschiedenis sinds 1930.

dank aan gifkikker
Abonnee
erik 25 Maart 2020
@fortissimo, er is meer dan melk. Op water en brood houd je het ook lang vol, je karakteriseert de melkveehouders weer eens als degenen die het eerst en het hardst zeuren.
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden