Shutterstock

Inside Melk

Ierse melkproductie groeit in flink tempo door

5 Oktober 2021 - Stef Wissink

Ook in augustus wisten Ierse melkveehouders de melkproductie verder op te voeren. Aan de jarenlange groeitrend komt dan vooralsnog ook geen einde.

Ierse veehouders leverden in augustus 942.000 ton melk aan de verwerkers. Dat is bijna 10% minder dan in juli toen er nog 1.048.000 ton melk werd geproduceerd. Wel ligt de aanvoer over augustus aanzienlijk boven het niveau van augustus 2020.

Flinke plus
Toen werd er namelijk nog 893.000 ton Ierse melk geproduceerd. De productie lag dit jaar, met 942.000, zo'n 5,5% hoger dan in 2020. Ten opzichte van het vijfjarig gemiddelde valt de stijging nog wat hoger uit. Over de maand augustus werd de afgelopen vijf jaar namelijk 872.000 ton melk geproduceerd. Daarmee ligt de huidige productie bijna 8% hoger dan dit niveau.

Goede grasgroei in september
De verwachting is dat de melkproductie ook in september relatief goed uitpakt. Goede weersomstandigheden zorgen er voor dat er veel gras beschikbaar is. Zoals gebruikelijk zal met het einde van de grasgroei en weidegang in oktober de melkaanvoer daarna snel teruglopen tot het jaarlijks dieptepunt dat in januari wordt bereikt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Stef Wissink

Stef Wissink is redacteur bij Boerenbusiness en schrijft over de actuele marktontwikkelingen op de zuivel- en varkensmarkt. Ook volgt hij de Nederlandse en internationale agribusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Duitse melkaanvoer pakt stijgende trend weer op

Interview David Kennedy (Bord Bia)

Herstel Ierse melkproductie in het verschiet

Analyse Melk

FrieslandCampina zet stap verder in gevecht om melk

Nieuws Melk

Hogere melkproductie in Australië en Nieuw-Zeeland

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden