Shutterstock

Nieuws Onderzoek

STAF krijgt sponsoring van drie agro-concerns

16 December 2021 - Klaas van der Horst - 1 reactie

Stichting Agrifacts (STAF) krijgt de komende drie jaar een sponsorbijdrage van De Heus, Royal A-ware en VanDrie Group. Aan de bijdragen worden geen nadere eisen gesteld. STAF mag het daarmee naar eigen believen inzetten. In totaal ontvangt de stichting drie jaar lang een bijdrage van €225.000 per jaar.

Jaap Haanstra, voorzitter van Stichting Agrifacts, is ontzettend blij met de bijdrage. "Hiermee kunnen we onze onderzoekscapaciteit flink uitbreiden. We krijgen veel tips vanuit de agrarische sector over onderwerpen die we zouden kunnen onderzoeken. Dankzij de bijdrage kunnen we veel van die onderwerpen ook echt grondig uitzoeken." Naast een financiële injectie, is de officiële sponsoring ook een erkenning voor het werk van de stichting, vindt hij.

haan
STAF-voorzitter Jaap Haanstra

Bewust transparant zijn
De vier betrokken partijen hebben bewust gekozen voor transparantie rond de sponsoring. "Wij willen hier naar iedereen helder over zijn," aldus een woordvoerder van Royal A-ware. CEO Jan Anker vult dat aan: "Wij zijn een familiebedrijf dat zich nauw verbonden voelt met de agrarische sector. We onderschrijven de noodzaak om de manier waarop we voedsel produceren verder te verduurzamen. Maar het beleid dat de kaders bepaalt, moet wel kloppen."

Hij vervolgt: "Met regelmaat zien we voorbeelden van regels die op papier lijken te kloppen. Maar, vaak blijkt dan dat de onderbouwing helemaal niet zo stevig is als wordt voorgespiegeld, terwijl de uitwerking in praktijk soms zeer ernstige gevolgen heeft voor boeren en hun familiebedrijven. Daarom is het goed dat Stichting Agrifacts de onderbouwing van beleid waar vraagtekens bij zijn, grondig onderzoekt." Marijke Everts, directeur corporate affairs bij VanDrie Group, laat zich in vergelijkbare bewoordingen uit. Bij De Heus is het niet anders.

STAF ontvangt eveneens tal van bijdrages van abonnees en donateurs, maar zou toch graag nog meer sponsorcontracten afsluiten met grote bedrijven in de sector.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Henk. 16 December 2021
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/artikel/10895758/staf-krijgt-sponsoring-van-drie-agro-concerns]STAF krijgt sponsoring van drie agro-concerns[/url]
Boeren van Nederland word zo spoedig mogelijk betalend lid van STAF, het enige neutrale wetenschappelijk onderzoeks - bureau van Nederland.!!!!!!
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Achtergrond melk

Transfermarkt 2023 tekent einde bijzondere periode

Nieuws Jaarcijfers 2022

Veevoerbedrijf De Heus ziet omzet exploderen

Nieuws melk

A-ware en Interfood van start in Estland

Nieuws Jaarcijfers 2022

Royal A-ware ziet omzet en winst toenemen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox