Agrifoto

Nieuws Stikstof

LTO Overijssel stapt uit gebiedsoverleg stikstof

7 April 2022 - Klaas van der Horst - 1 reactie

LTO Overijssel zet de medewerking aan het gebiedsgerichte stikstofoverleg stop. Het bestuur van de organisatie heeft zich daar unaniem voor uitgesproken, stelt voorzitter Harold Zoet. De organisatie mist perspectief in de plannen van minister Christianne van der Wal en ziet zich bij voorbaat 'overruled'. 

Zoet stelt in de brief aan de leden dat er later deze week een brief naar Provinciale Staten van Overijssel zal worden gestuurd om het standpunt toe te lichten, maar met de huidige brief zijn de leden alvast op de hoogte stelt.

Zoet

Zoet vervat de bezwaren eigenlijk in drie punten: 1. Er zijn geen aanknopingspunten meer die perspectief bieden aan de agrarische sector en evenmin aan individuele boeren en tuinders. 2. De kritische depositiewaarde (die als onhaalbaar wordt gezien) is te bepalend en biedt geen oplossing voor PAS-melders en andere knelgevallen en biedt de sector ook geen verdienmodellen. 3. De minister dreigt met ingrijpen als de gebiedsgerichte aanpak onvoldoende resultaat oplevert, waarmee de landbouw zich al bij voorbaat niet serieus genomen voelt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
martin 7 April 2022
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/artikel/10897723/lto-overijssel-stapt-uit-gebiedsoverleg-stikstof]LTO Overijssel stapt uit gebiedsoverleg stikstof[/url]
goed zo LTO Overijssel, trots op jullie.
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Achtergrond Stikstofstemming

De stikstofboemerang van Bromet en het kabinet

Nieuws Economie

'Landbouwsector niet klimaatneutraal in 2050'

Achtergrond Stikstofstemming

Kater voor boer in de week vóór carnaval

Analyse Politiek

Financiën breekpunt, ook op landbouw botert 't niet

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox