Christianne van der Wal

stal gras grasland weide melkveebedrijf

Nieuws Mest

BBB: 'Ammoniak top 100 minister klopt weer niet'

De nieuwe ammoniak top 100 die minister voor Natuur en Stikstof, Christianne van der Wal, naar de Tweede Kamer heeft gestuurd, klopt volgens de BoerBurgerBeweging ook niet.
20 April 2022
Boerenbusiness vergunning

Nieuws Stikstof

Minister kan PAS-melders niet sneller legaliseren

Ook in het vervolg van het hoofdlijnendebat over stikstof werd geen duidelijk perspectief geschetst voor boeren die hun bedrijf willen voorzetten. Volgens Staghouwer was het achteraf beter geweest de aanpak van de landbouwtransitie gelijk uit te zetten met die van stikstof. Van der Wal had voor de PAS-melders een alarmerende boodschap.
13 April 2022
veehouderij stal nieuwbouw varkensstal Stallenbouw

Nieuws stikstof

Stikstofclaim ziet oplossing voor PAS-melders

Christianne van de Wal, minister van Natuur en Stikstof, kan twee vliegen in één klap slaan als zij èn latente stikstofruimte ophaalt èn PAS-melders helpt. Dit stelt Stichting Stikstofclaim. Zowel het milieu als de boeren kunnen worden geholpen.
7 April 2022
politiek DenHaag binnenhof tweedekamer

Nieuws Stikstof

'Boeren die willen stoppen, blijven op handen zitten'

Je laten uitkopen, moet 'woest aantrekkelijk' worden. Die uitspraak heeft minister Christianne van der Wal niet alleen veel kritiek opgeleverd, ook heeft het ervoor gezorgd dat boeren die zich willen laten uitkopen even afwachten wat dat 'woest aantrekkelijke voorstel' dan wordt. 
7 April 2022
melkveebedrijf donkere wolken Overijssel

Nieuws Stikstof

LTO Overijssel stapt uit gebiedsoverleg stikstof

LTO Overijssel zet de medewerking aan het gebiedsgerichte stikstofoverleg stop en is daarmee de eerste kikker dit uit de kruiwagen springt. Het bestuur van de organisatie heeft zich unaniem uitgesproken voor stopzetten van deelname, stelt voorzitter Harold Zoet. De organisatie mist perspectief in de plannen van minister Christianne van der Wal en ziet zich bij voorbaat 'overruled'.
7 April 2022
platteland

Nieuws Stikstof

Van der Wal blijft geloven in kansen extern salderen

Landbouwminister Christianne van der Wal blijft van mening dat extern salderen nuttig is om natuurvergunningen mogelijk te maken. Dat provincie Overijssel en provincie Flevoland dit instrument nu niet gebruiken is alleen om de onderbouwing te versterken.
6 April 2022
stal hittestress

Nieuws Mest

Van der Wal vliegt uit bocht met ammoniak top 100

De top 100 van grootste ammoniakuitstoters in Nederland, zoals die op 5 april is gepubliceerd door minister Van der Wal (Stikstofbeleid), klopt niet. Dit heeft directeur Charles Wijnker van het RIVM gemeld aan de Tweede Kamer. Er is gebruik gemaakt van een verkeerde rekenmethode.
6 April 2022
Christianne van der Wal

Nieuws Van der Wal

Stikstofminister aarzelt niet om te onteigenen

Het kabinet neemt definitief afscheid van de vrijwilligheid bij de opkoop van piekbelasters nabij Natura 2000-gebieden, met de hoofdlijnenbrief over het stikstofbeleid die minister voor Natuur en Stikstof Christianne van der Wal (VVD) vandaag naar de Kamer heeft gestuurd. Het transitiefonds waarin meer dan €17 miljard is voor opkoop, treedt 1 juli 2023 in werking. Per die datum moet ook per gebied bepaald zijn wat daar de opgave is. Wat uiteindelijk het perspectief is voor de landbouw, werkt collega-minister Staghouwer (LNV) voor de zomer uit.
1 April 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox