Shutterstock

Nieuws Agrifirm

Klimaatneutraal varkensvlees bereikt markt

9 November 2022 - Matthijs Bremer - 2 reacties

Veevoerfabrikant Agrifirm en Valleivarken brengen het allereerste klimaatneutraal gecertificeerde varkensvlees op de Nederlandse markt. Het varkensvlees is vanaf middenoktober te vinden in de maaltijdboxen van Marley Spoon.

Agrifirm nam het initiatief. Het bedrijf zet in op de certificering van varkensvlees om de ecologische voedafdruk te verlagen. "Consumenten vragen om duurzaam, lokaal en transparant eten. Dit vlees uit het ketenconcept, dat samen met Vallei Varken en Marley Spoon ontwikkeld is, is daar een goed voorbeeld van", vertelt CEO Dick Hordijk van Agrifirm. De coöperatie werkt hierbij samen met Vallei Varken, een ketenconcept in de Gelderse Vallei. 

De introductie van het klimaatneutraal gecertificeerde varkensvlees is slechts een eerste stap. Op het moment worden de varkens alleen nog gehouden bij Vallei Varkens, maar binnenkort komt daar verandering in. "Komende maanden werkt Agrifirm samen met ketenpartners aan de mogelijkheden om dit concept verder uit te breiden", schrijft het bedrijf in een persbericht.

Lokale voeding en hernieuwbare energie
Agrifrm zet binnen het nieuwe ketenconcept op meerdere fronten in op verduurzaming. Voor de voeding wordt gebruikt gemaakt van reststromen uit de humane voedingssector en lokale grondstoffen waaronder graan. Daarnaast worden soja- en palmproducten geweerd om ontbossing te voorkomen. Energie halen de varkenshouders uit zonnepanelen en centrale vergisting van hun mest. Zo hoopt het bedrijf de uitstoot van het project zo laag mogelijk te houden.

De Overgebleven CO2-uitstoot wordt gecompenseerd door investeringen in het klimaatprogramma Methaanvergisting en Energieopwekking in Nederland. Het programma is gecertificeerd door twee toonaangevende keurmerken op het gebied van CO2-compensatie. Deze keurmerken garanderen dat de genomen maatregelen aansluiten op bestaande reductiedoelen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Matthijs Bremer

Meer over

Varkensstapel
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Abonnee
varkens 10 November 2022
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/artikel/10901501/klimaatneutraal-varkensvlees-bereikt-markt]Klimaatneutraal varkensvlees bereikt markt[/url]
wanneer wordt deze groep grondgebonden?
wat een lul verhaal
Abonnee
rollade 10 November 2022
weer een conceppie erbij. volgens mij alleen ingegeven om weer wat binding te creeeren.

we moeten volgens mij meer "investeren" in de 95 % consumenten, dan in de kleine markt.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws Varkens

Amerikaanse zeugenstapel productiever maar kleiner

Nieuws Veestapel

Duitse varkensstapel stabiel, melkveestapel daalt

Analyse Varkens

Chinese varkensprijs trekt onverwacht hard aan

Nieuws Varkens

Aantal fokzeugen zit weer in de lift

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden