Dossier | Aardappelexport

aardappelen opkomst

Analyse Aardappelen

Aardappelmarkt even in niemandsland

Waar de afgelopen weken flinke stappen omhoog gemaakt zijn in de aardappelmarkt lijkt deze nu een pas op de plaats te maken. Vanmorgen noteerde Belgapom €25 met als opmerking dat het een stabiele markt is. De markt voelt in balans en zou nieuwe impulsen nodig hebben om een volgende stap te maken. Deze impulsen ontbreken op dit moment.
Vrijdag 17:15 uur
aardappelen akkerbouw aardappeloogst aardappelbewaring

Analyse Aardappelen

Belgen trendsetter op leger wordende aardappelmarkt

De afgelopen week is de aardappelmarkt in een stroomversnelling geraakt. Waar het in de periode maart en april moeizaam ging aangaande de prijsvorming lijkt met het afwikkelen van het april termijncontract in week 17 de markt vleugels te hebben gekregen.
6 Mei 2022
aardappelen akkerbouw frites aardappelverwerking frituur

Analyse Aardappelen

Aardappelsector herstelt sterk, toekomst ongewis

De wereldwijde aardappelsector heeft de gevolgen van het coronavirus wereldwijd van zich afgeschud. Dat kan worden geconcludeerd door te kijken naar het afgezet volume in 2021. Qua afzet van aardappelproducten kunnen we binnen sommige segmenten zelfs spreken van een record. Ondanks dat verwerkers ervaren zijn geworden in crisismanagement is de toekomst onzeker. De oorlog in Oekraïne, gestegen transport- en productiekosten en het wegvallen van de Russische markt. Wat betekent dit voor de verwerkende sector én de teler? In deze analyse lees je er alles over.
1 April 2022
aardappelen pootgoed Agrifoto

Nieuws Aardappelen

Pootgoedexport loopt nog steeds voor op vorig jaar

De export van pootgoed loopt dit seizoen tot en met februari voor op vorig jaar. Vooral een aantal Afrikaanse en Europese landen hebben fors meer pootgoed afgenomen. De export van consumptieaardappelen steekt daar schril tegen af. Daarvan valt de uitvoer niet helemaal mee.
22 Maart 2022
rusland McDonalds

Analyse Aardappelen

Russische markt groot gemis voor aardappelsector

Al voor de invasie van Oekraïne heeft Rusland veel frites en andere aardappelproducten geïmporteerd. Nederlandse exporteurs deden goede zaken met het land. Ook tafelaardappelen zijn meer de grens over gegaan. Met het sluiten van veel fastfoodketens zien de cijfers er de komende periode heel anders uit.
21 Maart 2022
aardappelen pootgoed export Agrifoto zakken

Nieuws Aardappelen

Afrika goed aan de markt voor Nederlands pootgoed

De eerste exportcijfers dit seizoen van pootgoed zijn bekend gemaakt. Afrika springt valt in positieve zin op met een terwijl landen in Azië juist minder Nederlands pootgoed afnamen. Wat betekent dat voor de totale export tot nu toe?
24 Januari 2022
aardappelen aardappeloogst

Nieuws Aardappelen

Duitse aardappelen gewild in Nederland

De Duitse aardappelexport in oktober heeft ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar een flinke voorsprong opgebouwd. De leveringen naar Nederland plusten het meest, gevolgd door België.
4 Januari 2022
aardappelen aardappelexport

Achtergrond Aardappelen

Oekraïne zoekt toegang tot Europese aardappelmarkt

Oekraïne wil aardappelen exporteren naar de Europese Unie. De staatsdienst voor Voedselveiligheid en Consumentenbescherming in het land heeft daar een voorstel voor gedaan bij het Europese directoraat-generaal Gezondheid en Voedselveiligheid.
23 December 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief