Dossier | Aardappelverwerking

aardappelen aardappelbewaring Agrifoto3

Analyse PAT-Index

Verwerkers kopen maar weinig aardappelen bij

Sinds 2018 publiceren de gezamenlijke Nederlandse aardappelverwerkers de door hun betaalde prijzen voor fritesaardappelen. De DCA PAT-Index wordt dagelijks berekend. Ondanks de omvangrijke aardappelindustrie is het volume mager te noemen. Hebben verwerkers maar weinig behoefte aan vrije aardappelen of zijn zij maximaal ingedekt via vaste contracten?
27 Januari 2022
aardappelen frites aardappelverwerking

Nieuws Aardappelen

Verwerking aardappelen toont trekjes van record

De aardappelverwerkende industrie draaide in december nog steeds in een flink tempo. Ten opzichte van november zijn er iets minder aardappelen verwerkt maar vergeleken met dezelfde in de afgelopen jaren zet de fritesindustrie nog steeds een uitstekend resultaat neer.
26 Januari 2022
frites

Nieuws Grondstoffen

Duitse verwerkers uiten zorg over gespannen markt

De Duitse aardappelverwerkers verenigd in de het Bundesverband der Obst-, Gemüse- und Kartoffelverarbeiter (BOGK) maakt zich zorgen over de dramatische prijsstijgingen in de grondstof- en toeleveringsketen. Vooral de knelpunten in de logistiek en de energievoorziening baart de vereniging zorgen.
18 Januari 2022
aardappelen aardappelverwerking

Nieuws Aardappelen

Grote orders van fritesfabrieken voor APH

APH Group heeft onlangs meerdere grote contracten binnen gehaald voor de levering van machines voor drie fritesfabrieken in China, Roemenië en Saudi Arabië. APH gaat voor de fabrieken bewaar-, wasserij- en sorteerinstallaties leveren.
30 December 2021
aardappelen frites

Analyse Aardappelen

Aardappelverwerkers maken pas op de plaats

De aardappelverwerkende industrie heeft de stijgende lijn in de verwerkingscijfers losgelaten. Voor het eerst dit seizoen zijn iets minder aardappelen verwerkt dan een maand eerder. In absolute getallen draait de verwerkende industrie wel in hoog tempo door. De gegevens liggen nog steeds boven het vijfjarige gemiddelde.
16 December 2021
aardappelen akkerbouw aardappelverwerking

Analyse Aardappelen

Rusland stevent af op een tekort aan aardappelen

De fritesproductie in Rusland groeit komend jaar met 50%, zo voorspellen marktexperts. Als deze verwachting uitkomt, heeft het land zo goed als zeker te weinig consumptieaardappelen om te verwerken. Voor Nederland ligt er een kans om dit gat op te vullen, mits de Russen het importverbod opschorten.
14 December 2021
aardappelen aardappelbewaring Agrifoto3

Inside Aardappelen

Belgische industrie heeft oogje op vrije aardappelen

Aardappelverwerkers in België hebben meer vrije aardappelen aangekocht om verwerkingsseizoen 2021-2022 mee te beginnen. Contractaardappelen worden spaarzamer gebruikt. Hoeveel vrije aardappelen zijn nog op voorraad en zijn er wel voldoende aardappelen op contract?
26 November 2021
aardappelen akkerbouw frites aardappelverwerking verwerking

Inside Aardappelen

Aardappelverwerkers houden de gang erin

De aardappelverwerkende industrie houdt de gang er in. Na correctie is het maandrecord in september toch verbroken en daar stopt het niet. In oktober hebben de fabrieken zelfs nog een tandje bijgeschakeld.
18 November 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief