Dossier | DCA Beursprijs 2.0

varkensvlees

Analyse Varkens

Varkensmarkt ziet druk op prijzen licht afnemen

De prijsdruk op de varkensmarkt neemt licht af, al menen zowel handelaren als slachterijen dat het nog verre van gemakkelijk gaat op de vleesmarkt. Slachterijen klagen over een moeizame vleesafzet en ophopend vlees, handelaren zien dat ze minder dieren kwijt kunnen dan ze hopen.
26 Januari 2024
slachterij varkensvlees

Analyse Varkens

Slachtgewicht stijgt verder, prijsdruk zwakt wat af

Zo koud als januari tot dusver in Nederland is, zo kil is het op de varkensmarkt. Nadat andere landen het initiatief namen, ging ook Duitse varkensprijs deze week omlaag. Maar ondanks dat er nog geen zicht is op dalende slachtgewichten, lijkt de druk op de varkensprijs wel af te zwakken.
19 Januari 2024
slachterij varkensvlees

Analyse Varkens

Nederlandse varkensmarkt zwicht onder zwaar aanbod

Nederlandse slachterijen hebben deze week eenduidig een forse verlaging van de varkensprijs doorgevoerd en wijken daarmee af van de stabiele Duitse markt. Het grote en tevens zware varkensaanbod weegt zwaar op de prijzen.
12 Januari 2024
Rookworst

Analyse Varkens

Vrieskou komt niet slecht uit op varkensmarkt

Het varkensaanbod zet begin 2024 behoorlijk druk op de varkensprijzen, hoewel de noteringen voorlopig nog stand kunnen houden. Met de voorspelde vrieskou komende week krijgt de markt hulp uit onverwachte hoek die de kans op verlagingen reduceert. 
5 Januari 2024
varkensvlees

Analyse Varkens

Daling varkensprijs lijkt dubbeltje op zijn kant

Op de varkensmarkt werd deze week vooral al vooruit gekeken naar begin januari. Door de uitval van verwerkingsdagen tijdens kerst en nieuwjaar is het varkensaanbod ruim en daarmee zinspelen slachterijen op een verlaging. Of dit er daadwerkelijk van gaat komen, moet blijken. De DCA Beursprijs sorteert er in elk geval niet op voor.  
29 December 2023
maandanalyse varkens

Analyse Varkens

Varkensprijs kan druk vooralsnog pareren

Na een stabiele periode zonder kerstopleving wacht de varkensmarkt nu twee lastige gebroken weken. De vraag is of de noteringen stand kunnen houden, gezien het aanbod tamelijk ruim is.
22 December 2023
slachterij varkensvlees

Analyse Varkens

Varkensprijs blijft stoïcijns staan richting kerstdagen

Ook de laatste kans op een verhoging van de varkensprijs dit jaar is onbenut gebleven. Met een vrij ruim varkensaanbod maakt de markt zich nu op voor de lastige afzetperiode rondom de feestdagen.
15 December 2023
slachterij varkensvlees

Analyse Varkens

Ook fors meer slachtingen beroert varkensmarkt niet

De vraag naar slachtrijpe varkens is er wel, getuige de forse stijging van het slachtcijfer afgelopen week. Maar desondanks blijft het sentiment in de markt rustig en kalm. Niet wat je tijdens de decembermaand zou verwachten.
8 December 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden