Dossier | Ruwvoerprijzen

mais maisoogst

Analyse Ruwvoer

Fouragehandel staat in het teken van de snijmaïs

Het is maïs dat de klok slaat in de ruwvoerhandel. En daar hoort bij dat ook de bijproducten die geschikt zijn als afdek gretig aftrek vinden. Voor stro zijn het de bollentelers die eraan trekken op het moment.
3 Oktober 2023
perspulp

Analyse Ruwvoer

Bijproducten vinden wel heel vlot hun weg

De ruwvoerhandel loopt wat aan de stroeve kant. In de maïshandel houden de kopers de hand erg op de knip. Naar bijproducten is meer vraag dan aanbod mede door wat haperingen bij toeleveranciers. Bij stro vallen de grote prijsverschillen op.
26 September 2023
mais snijmais

Analyse Ruwvoer

Geduld is een schone zaak bij de snijmaïsoogst

Topdrukte is het niet in de fouragehandel. Het is wachten tot de maïsoogst goed op gang komt. Uitzondering zijn de bijproducten. De bietencampagne gaat deze week van start en daarmee komt ook de perspulp beschikbaar en er is veel vraag naar afdek voor op de maïs dat verschillende veehouders graag vast op het erf hebben.  
19 September 2023
kuil kuilmais

Analyse Ruwvoer

Stilte voor storm op de ruwvoermarkt?

Echt druk is het in de fouragehandel niet. Her en der wordt wat gras opgeruimd door handelaren en de eerste maïs wordt gehakseld. Het is echter wachten tot de maïsoogst echt losbarst.
12 September 2023
mais maisoogst

Analyse Ruwvoer

Prijs voor nieuwe maïs moet zich nog zetten

De oogst van stro zit er zo goed als op. Sommige handelaren moeten nog wel de laatste klampen die nog in het land staan wegwerken. De eerste maïs is ondertussen gehakseld maar het duurt nog wel even voor de oogst echt losbarst. De prijs voor de nieuwe maïs moet zich daardoor nog zetten.
5 September 2023
veevoer voer mais snijmais maiskuil kuilmais

Analyse Ruwvoer

Van goed tot slecht komt voorbij in ruwvoerhandel

Grote verschillen in kwaliteit. Dat is een belangrijk thema in de fouragehandel. Stro, snijmaïs en een beetje kuilgras... er komt van alles voorbij, maar het is volgens de handel soms wel puzzelen bij wie wat past. Dat is ook wel een beetje terug te zien in de prijzen deze week.
29 Augustus 2023
mais maisveld

Analyse Ruwvoer

Groeizaam weer brengt nog weinig lucht op voermarkt

Het stro is inmiddels een heel eind van het land en het gras en de snijmaïs groeien goed. Dat brengt ook weer wat rust op de voermarkt. Maar alles wat voorhanden is, vindt volgens de handel snel een koper. Je moet klanten eerder remmen, zo klink het. Leuren is er zeker niet bij.  
22 Augustus 2023
stro persen balenpersen

Analyse Ruwvoer

Opletten geblazen voor kopers van stro

De regen van de afgelopen weken heeft gras en maïs goed gedaan. Dat effect druppelt ook nu ook een beetje door in de fouragehandel. We hebben het zeker niet over weggeefprijzen, maar we lijken wel over het voorlopige hoogtepunt heen te zijn.
15 Augustus 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden