MD_Photography / Shutterstock.com

Nieuws Brexit

May wil brexit uitstellen tot akkoord bereikt is

3 April 2019 - Kimberly Bakker

De Britse premier Theresa May meldt dinsdag 2 april dat ze de brexit wil uitstellen totdat een akkoord met de Europese Unie (EU) bereikt is. Ze laat daarbij ook weten met de oppositie te willen samenwerken om dit te bereiken.

De premier had dinsdagavond 2 april een crisisberaad met haar kabinet. Dat was een gevolg van het feit dat haar deal met de EU afgelopen week voor de derde keer op rij afgewezen werd. "We zoeken naar een plan om de EU te verlaten met een deal", zo laat ze dinsdag op de persconferentie weten.

May heeft daarbij aangekondigd te willen samenwerken met Labour, de oppositiepartij. Op deze manier hoopt ze tot een deal te komen die ze volgende week kan voorleggen aan de EU. Jeremy Corbyn, de leider van Labour, meldt de uitnodiging van May te hebben geaccepteerd.

'Geduld is noodzakelijk'
De hoop van May is dat het Verenigd Koninkrijk voor woensdag 22 mei uit de EU kan treden, omdat het land dan niet mee hoeft te doen aan de Europese verkiezingen. Wanneer de premier en de oppositiepartij er niet uitkomen, dan wil May dat het Lagerhuis opnieuw over alternatieven gaat stemmen.

Donald Tusk, de voorzitter van de EU, laat dinsdagavond weten dat de EU geduld moet hebben met het Verenigd Koninkrijk. "Zelfs als we niet weten wat het eindresultaat zal zijn, moeten we geduldig zijn", zo meldde hij op Twitter.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Landbouwbeleid

Britse landbouwsubsidies zijn mysterieus verdwenen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox