Shutterstock

Nieuws Brexit

Nieuwe wet moet no-deal voorkomen

4 April 2019 - Kimberly Bakker - 3 reacties

Het Britse Lagerhuis heeft woensdag 3 april een wetsvoorstel aangenomen dat een 'no-deal brexit' op vrijdag 12 april moet voorkomen. Als ook het Hogerhuis instemt, wordt de regering van premier Theresa May gedwongen te voorkomen dat het land de Europese Unie verlaat zonder deal.

Het wetsvoorstel werd overigens maar nipt aangenomen, want 313 leden van het Britse Lagerhuis stemden voor en 312 stemden tegen. Mocht de wet worden aangenomen, dan is premier May verplicht bij de Europese Unie een uitstel van de brexit aan te vragen als een 'no-deal brexit' dreigt. 

Advies gegeven
Het Britse Lagerhuis besloot eerder ook al dat een 'no-deal' geen optie is. Dat was echter in een stemming die als een advies wordt opgevat en dus geen verplichtingen oplegt. Met de stemming van woensdag 3 april wordt de regering van May verplicht in Brussel een langer uitstel aan te vragen of de brexit af te blazen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
Jpk 5 April 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/financieel/artikel/10881942/nieuwe-wet-moet-no-deal-voorkomen]Nieuwe wet moet no-deal voorkomen[/url]
Het hoogerhuis in de vk en de eu27 moeten hier toestemming voorgeven .het vk betaald nooit 40 miljard euro aan europa .nieuw volksraadpleging van 50-50%
bas 5 April 2019
Die Engelse regering weet gewoon dat Europa er alles voor over heeft om hun er bij te houden.En de sukkels van het eu parlement trappen er ook nog in.
Léon Senden 5 April 2019
Een deal voor 12 april komt er niet. Eu komt dan voor het blok te staan. Word het verenigd koninkrijk er wel of niet uitgezet. Voordeel :niet uitzetten handel blijft "normaal " lopen nadeel :27 mei krijg je Europese verkiezingen waarbij het aandeel niet eu gezinde parlementsleden zeer fors gaat stijgen. Deze tendens is nu al gaande en wordt dan nog eens versterkt. Huidige machthebbers zullen het ruttespelletje spelen is alleen de vraag wanneer dit als een boemerang terug komt. Ben ook zeer benieuwd wat de Nederlandse kiezer dan stemt, mocht forum doorgroeien dan wordt rutte vleugellam; mocht hij dat al niet zijn. Met forum verliest hij d66 met groen links verliest hij veel vvd kiezers. Ben benieuwd hoe hij ditmaal tussen hamer en aambeeld weet uit te komen. Macht van d66 is over en uit.
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden