Vlak voor de Agritechnica presenteerde Kverneland een nieuwe veldspuit, de iXtrack T3. Een opvolger voor het middenmodel met aluminium boom. Hij moet het vooral van zijn compacte afmetingen hebben.
Dubex kwam vorig jaar met een nieuwe drift reducerende techniek: Wave. In plaats van een RVS scherm hangt er nu een kunststof versie onder de boom om het gewas open te trekken, waardoor spuitvloeistof in het gewas wordt geblazen.
Kuhn won een zilveren medaille met hun gerenploeg. Ieder element kan afzonderlijk omhoog en naar beneden bewegen. Ook Kverneland heeft iets soortgelijks. Op GPS heft en daalt dan de gehele ploeg.
Voor de Oost-Europese markt toont Kuhn een veldspuit op hoge poten. De Stronger 4036 met 36 meter bomen en een 4.000 liter tank. Ook de getrokken modellen kregen een update.
John Deere en Kramer kondigde eerder dit jaar aan samen te gaan werken, nadat Claas met Liebherr verder ging. De verreikers zijn nog niet groen-geel, maar staan wel op dezelfde stand.
Kemper toont hun gouden medaille vinding. De Stalkbuster. Het maïs voorzetstuk is van messen voorzien die de stoppel kapot slaan. Zo kan de maïsstengelboorder niet overwinteren.
Begin september liet Grimme zien dat het aan een 3-wielige aardappelrooier werkte. Die is er nu in zijn finale vorm. Het is 1 van de 5 Big Five innovaties die vanaf mei werden aangekondigd.
De Evo 290, met 2 rijen en een 9 tons bunker, is met Airsep uitgerust. Deze Amerikaanse techniek scheidt stenen en kluiten uit de partij. Grimme werkt al jaren aan de techniek. Vanaf 2018 is het eindelijk leverbaar.
Met de Ventor 4150 ontlokte Grimme al veel reacties. Het werkingsprincipe bleef gelijk, de styling is wel nieuw.
De styling is geheel anders dan we van Grimme gewend zijn. In de bunker past 15 ton. De machine maakt gebruik van een dubbel doorvalmat systeem.
De gewone Evo 290 met 3 aangedreven wielen.
Ploeger gebruikt de Agritechnica om zijn AT trike voor drijf- en vaste mest aan het grote publiek te laten zien. De Duitse markt is een belangrijke voor deze machines. In een kort tijdsbestek zet het bedrijf een knap staaltje werk neer, om het gat van de Terra-Gator op te vullen.
De jaren waarbij alsmaar grotere zaaimachines werden getoond zijn wel voorbij, zo lijkt het. Deze Novag directzaaimachine is wel wat bijzonders. Zeker dankzij het Camso rupsssysteem.
Schoffelrobot voor 1 bed van Naïo. Ieder wiel is afzonderlijk bestuurt. Veel opzienbarende robottechniek was voorafgaand aan de beurs nog niet te zien.
Lely vind je deze keer bij Agco op de stand, na de overname eerder dit jaar. De Tigo opraapwagen is in Fendt kleuren te zien. Alle andere hooibouwmachines komen nog wel van Fella. Een opraapwagen en pers was het enige dat miste.
Het Challenger geel is geheel verdwenen. Vorige keer presenteerde Grubbenvorst nog vol trots hun RG 300 veldspuit. Deze keer mag Fendt met de eer strijken.
Dit voorjaar, op de Sima, stond er wel een Kongskilde werktuig op de New Holland stand. Deze keer is hij ook blauw.
Het was gissen naar de strategie van het merk. De hooibouwmachines van Kongskilde worden geel. De grondbewerking blauw.