Consumptieaardappelen

aardappelen

Nieuws Aardappel

Aardappelareaal in Oezbekistan groeit flink

Het aardappelareaal in Oezbekistan is voor het seizoen 2022 meer dan verdubbeld. De reden hiervoor is de enorme en aanhoudende prijsstijging van de consumptieaardappel in het land de afgelopen jaren. De import van aardappelen is sinds 2017 dan ook sterk toegenomen.
21 April 2022
aardappelen pootgoed

Nieuws Aardappelen

Pootgoedexport loopt nog steeds voor op vorig jaar

De export van pootgoed loopt dit seizoen tot en met februari voor op vorig jaar. Vooral een aantal Afrikaanse en Europese landen hebben fors meer pootgoed afgenomen. De export van consumptieaardappelen steekt daar schril tegen af. Daarvan valt de uitvoer niet helemaal mee.
22 Maart 2022
aardappelen Agrico zakken

Nieuws Jaarcijfers

Corona trekt zware wissel op jaarcijfers Agrico

Agrico-leden hebben €2 miljoen euro in de (poot)aardappel coöperatie gestopt middels een ledenfinancieringsprogramma. Begin 2022 volgt een nieuwe inschrijvingsronde. Dat maakte het Emmeloorder bedrijf tijdens de digitale ledenvergadering plaats.
17 December 2021
aardappelen Gewastour 2021

Gewastour Proefrooiing - week 32

Opbrengst aardappelen lager dan laatste jaren

De gemiddelde opbrengst aan fritesaardappelen ligt lager dan de voorgaande jaren, maar de spreiding in tonnen per hectare op de percelen is groot. Dit valt op te maken uit de eerste proefrooiingen deze week (week 32) van het ras Innovator op de percelen die deelnemen aan de Boerenbusiness Gewastour.
13 Augustus 2021
Gewastour 2021

Gewastour aardappel - week 31

'Er groeit nu wel 800 tot 900 kilogram per dag'

De groeiomstandigheden zijn momenteel erg goed en dat is terug te zien in de aardappelruggen. De knollen groeien erg hard, maar door het lage tal bij een deel van de aardappeltelers maakt dat nog niets goed.
5 Augustus 2021
Gewastour 2021

Gewastour aardappelen - week 30

MH-bespuiting laat op zich wachten

Voor een aantal aardappeltelers is het moment aangebroken voor de MH bespuiting, in andere gebieden zijn de aardappelen er nog niet aan toe. De bespuiting komt daarmee en stuk later dan afgelopen jaren.
30 Juli 2021
aardappelen akkerbouw aardappelperceel

Inside Aardappelen

Waar is het areaal aardappelen sterk gedaald?

Het areaal consumptieaardappelen in Nederland is dit jaar met bijna 5.000 hectare afgenomen. Maar, op welke plekken hebben boeren dit voorjaar minder gepoot? Uit een analyse van de Boer&Bunder data blijkt dat in Zeeland en Noord-Brabant de grootste verschillen merkbaar zijn.
26 Juli 2021
Gewastour 2021 Jacco van Liere

Gewastour Jacco van Liere

'Elke kilo die wordt geteeld, heeft vandaag een baas'

De Boerenbusiness Gewastour 2021 volgt dit jaar 10 percelen aardappelen van het ras Innovator verspreid over Nederland. Iedere week vragen we 1 aardappelteler naar het perceel, zijn keuzes en zijn visie. Deze week is dat Jacco van Liere uit Dronten (Flevoland). Hij teelt naast consumptie- ook pootaardappelen en geeft een interessante kijk op zijn strategie.
20 Mei 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox