Zaaiuien

Gewastour 2022

Gewastour Martijn Derikx

'Jaar zonder beregenen is een jaar met minder omzet'

De Boerenbusiness Gewastour volgt dit jaar weer acht percelen met gele zaaiuien. De deelnemende telers nemen ons mee met de groei van zaai tot oogst en de beslissingen die zij nemen in de teelt. In deze serie bedrijfsreportages stellen wij hen voor. In het zesde deel: Martijn Derikx uit Ysselsteyn (Limburg).
13 Mei 2022
Gewastour 2022

Gewastour uien - week 19

Stand uien zo slecht dat teler ander gewas kiest

Het gros van de zaaiuien staan boven. Duidelijk is dat het plantaantal lang niet overal meevalt. Zeker op de zwaardere gronden is dat het geval. Op enkele percelen worden daarom de zaaiuien geruimd om plaats te maken voor maïs of aardappelen.
11 Mei 2022
Gewastour 2022

Gewastour uien - week 19

Droogte zet Nederlandse uienteelt onder druk

Dat het afgelopen dagen droog was zullen de meeste telers al hebben gemerkt. De uien gaan hier ook steeds meer onder lijden. Er zijn als steeds meer haspels te zien die draaien voor de droogte. Bij de telers van de gewastour zijn verschillen te zien in de manier van aanpak van deze droogte.
7 Mei 2022
Gewastour 2022

Gewastour Geert Jilissen

Van strategie veranderen is niet altijd een voordeel

De Boerenbusiness Gewastour volgt dit jaar weer acht percelen met gele zaaiuien. De deelnemende telers nemen ons mee met de groei van zaai tot oogst en de beslissingen in de teelt. In deze serie bedrijfsreportages stellen wij hen voor. In het vijfde deel: Geert Jilissen uit Oeffelt (NB).
5 Mei 2022
syngenta seeds

Aangeboden door Syngenta Seeds

'Vanaf nu zuinig zijn op elke ui'

In veel regio's, en zeker op klei- en zavelgronden, staan de uien er maar dunnetjes bij. Dat vraagt extra aandacht in het vervolg van de teelt en soms ook een gewijzigde koers of ingrijpende beslissing. Maar eerst bespreken Kees Jacobs en Michiel van Mol de lessen van het voorjaar van 2022.
3 Mei 2022
uienzaaien

Nieuws Uien

Uien zaaien afgerond, maar onzekerheid bij telers

De laatste uien worden deze week nog ingezaaid maar inmiddels hebben veel telers de eerste klap in de teelt te verwerken. In veel regio's laat het plantaantal te wensen over vanwege de korst. Daarnaast daalt het areaal licht is de verwachting.
28 April 2022
uien zaaiuien

Gewastour uien - week 17

Wisselende stand zaaiuien: korst breken het devies

De zaaiuien zijn inmiddels enige tijd onderweg maar het verschil in opkomst en groei is zeer groot. De vroeg gezaaide percelen lijken er het beste van af te komen. Op andere percelen is de toestand kritiek te noemen gezien de stand en de droogte.
26 April 2022
Gewastour 2022

Gewastour René Haaijer

Specialisatie in een teelt brengt je verder

De Boerenbusiness Gewastour volgt dit jaar weer acht percelen met gele zaaiuien. De deelnemende telers nemen ons mee met de groei van zaai tot oogst en de beslissingen in de teelt. In deze serie bedrijfsreportages stellen wij hen voor. In het vierde deel: René Haaijer uit Veelerveen (Gr).
21 April 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox