Gewastour 2021

Jacco van Liere Gewastour 2022

Gewastour Jacco van Liere

'In de gewasbescherming zitten we dicht bij de grens'

De Boerenbusiness Gewastour volgt dit jaar weer tien percelen met het fritesaardappelras Innovator. De deelnemende telers nemen ons mee met de groei van zaai tot oogst en de beslissingen in de teelt. In deze serie bedrijfsreportages stellen wij hen voor. In het tweede deel: Jacco van Liere uit Dronten (Fl).
8 April 2022

BB TV Gewastour

Welke lessen volgen na Gewastour 2021?

De Gewastour Aardappelen en Uien voor seizoen 2021 zit erop. Met aardappelteler Daan Jansssen en Bayer productspecialist Mark Ermers kijken we terug op het seizoen dat achter ons ligt. Heeft een Hollandse zomer de gewassen goed gedaan of kost het opbrengst en kwaliteit?
29 November 2021
Gewastour 2021

Gewastour Uien - week 43

Uienopbrengst 2021 komt uit op 58 ton gemiddeld

Nu de uienoogst de finish heeft bereikt, valt de opbrengst niet tegen met 58 ton per hectare. Zeker gezien het bijzondere groeiseizoen hadden uientelers een lagere opbrengst verwacht. De grofte van de partijen valt ook niet tegen.
27 Oktober 2021
aardappelen Innovator

Gewastour aardappel - week 42

Innovators bijna binnen, maar raken plafond niet

Tot de afgelopen buien ging het aardappelrooien voorspoedig. De aardappeltelers die deelnemen aan de Boerenbusiness Gewastour zijn een behoorlijk eind op weg en het laatste perceel Innovator is in zicht. De schuren raken ook steeds voller, maar het plafond wordt naar verwachting niet geraakt.
22 Oktober 2021
regen neerslag

Gewastour Weer - week 42

Zeiknatte maand oktober zet oogst opnieuw stil

De plensbuien van afgelopen donderdag hebben het landwerk voor de komende dagen weer stil gezet. Opnieuw viel er op sommige plaatsen meer dan 50 millimeter en daarmee lijkt oktober een doorweekte maand te worden. 
22 Oktober 2021
Gewastour 2021

Gewastour uien - week 42

Laatste uien zonder problemen ingeschuurd

De uienoogst van 2021 nadert zonder al te veel problemen het einde. De laatste hectares worden momenteel geladen en het is realistisch dat alle uien in oktober van het land zijn. Ook het laatste gewastourperceel is inmiddels binnen.
18 Oktober 2021
Gewastour 2021

Gewastour Aardappel - week 40

Aardappeloogst verloopt niet overal vlekkeloos

Bij de meeste aardappeltelers is de hoofdoogst in volle gang en zijn de omstandigheden ideaal, maar in het zuiden verloopt het maar moeizaam. Daarnaast dringt de tijd gezien de weersomslag. Zijn er genoeg rooibare dagen of komt de aardappeloogst in het nauw?
15 Oktober 2021
Gewastour 2021

Gewastour Aardappel - week 40

Aardappelopbrengst naar boven bijgesteld

Tussen de regenbuien door zijn afgelopen weekend en deze week een aantal aardappelpercelen van de Boerenbusiness Gewastour gerooid en naar binnen gereden. Tijdens het rooien en inschuren valt op dat de kilo's iets hoger zijn dan de laatste proefrooiingen. De andere aardappeltelers stellen het rooien voorlopig uit.
8 Oktober 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox