Lager verkoopvolume

Halvering bedrijfswinst Tiense Suikerraffinaderij

17 Augustus 2015 - Redactie Boerenbusiness

De Tiense Suikerraffinaderij VN, marktleider in België, sluit boekjaar 2014/15 af met een bedrijfswinst van 44,1 miljoen euro. Dat is een halvering vergeleken met vorig jaar toen de suikergigant 95,8 miljoen euro winst boekte.

Deze negatieve beweging, een verlies van 51,7 miljoen euro, is hoofdzakelijk het gevolg van de sterke daling van de suikerprijs wereldwijd, zo meldt het jaarverslag. Dit vertaalde zich in aanzienlijk lagere verkoopprijzen vanaf 1 oktober 2014, gecombineerd met een lager volume quotum en non-quotum verkopen. Anderzijds speelden ook de kosten van de interne reorganisatie mee.

-11

miljoen

euro financieel resultaat

De Belgen genereerden een omzet van 530 miljoen euro. Het boekjaar eindigt met een netto financieel resultaat van -11,5 miljoen euro tegenover 16,1 miljoen euro vorig jaar. Er werd dit boekjaar geen dividend ontvangen van dochtermaatschappij RT-TS Services, vorig boekjaar bedroeg het dividend 23,1 miljoen euro. Dit boekjaar werd er een uitzonderlijke opbrengst gerealiseerd van 0,4 miljoen euro.

Tot slot laat de Tiense Suikerraffinaderij die jaarlijks tussen de 500 en 600.000 ton bietsuiker produceert, weten, overtuigt te zijn van een plaats tussen de beste leerlingen van de Europese klas. Deze competitieve positie zal in de toekomst duidelijke perspectieven bieden aan de onderneming, stelt deze. De Tiense Suikerraffinaderij NV werd opgericht in 1836 en maakt sinds 1989 deel uit van de Südzucker Groep.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse suiker

Oekraïne blijft Europese suikervoorraden vullen

Analyse Suiker

Europese bietenoogst blijft op doorsnee steken

Analyse Suiker

Suikerprijzen stabiliseren zich in Europa

Analyse suiker

Suikerbietenprijs smaakt komend seizoen nóg zoeter

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden