Investeringsklimaat verbeterd

Graangigant Bunge doet mega-investering in Oekraïne

20 Juni 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De Amerikaanse graangigant Bunge trekt zijn portemonnee voor de bouw van een overslagcomplex in Oekraïne. Met 159 miljoen euro is het een van de grootste investeringen in de Oekraïense agrarische sector ooit.

Bunge heeft het overslagcomplex gebouwd in de haven van Mykolaiv gelegen aan de Zwarte Zee. Het is bedoeld voor de overslag van graan en het raffineren van oliehoudende zaden als zonnebloempitten en sojabonen. De capaciteit van de haven en de export van Oekraïense agrarische producten groeien met een miljoen ton. De jaarlijkse overslagcapaciteit van Bunge zal groeien met 1.75 miljoen ton graan en olie.

Investeringen dragen bij aan sterke koers grivna en hogere prijs van agrarische producten

In de afgelopen jaren is de Oekraïense agrarische sector flink gegroeid. Oekraïne een van de grootste graanexporteurs en daarnaast is het de grootste exporteur van zonnebloemolie in de wereld. Bunge draagt met onder andere deze investering flink bij aan deze groei.

Het nieuwe complex is  onderdeel van de infrastructuur die Bunge in de haven aanlegt. Als onderdeel van dit project bouwde het concern al eerder overslagcomplexen in de haven. Bunge’s manager in Oekraïne laat weten dat de totale kosten van de projecten tot nu toe 247 miljoen euro bedragen. ‘Ook in de toekomst blijven wij investeren in de capaciteit en de infrastructuur van de haven, maar ook zeker in de Oekraïense agrarische sector zelf.’

De Oekraïense overheid is erg positief over de investeringen van het bedrijf. Volgens president Petro Poroshenko zal het leiden tot een sterke koers van de Oekraïense grivna en een stijging van de prijs van agrarische producten. Daarnaast is de investering van Bunge een teken dat het investeringsklimaat in Oekraïne is verbeterd.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
BrusselleRik 25 Augustus 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/granen-grondstof/artikel/10870296/Graangigant-Bunge-doet-mega-investering-in-Oekraïne]Graangigant Bunge doet mega-investering in Oekraïne[/url]
ditiseraantekomenvoorhetwesten
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
granen noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Analyse Granen & Grondstof

Droogte in de VS geeft graanmarkt vleugels

Analyse Granen & Grondstof

Tarwehandel toon weinig vertrouwen in nieuwe oogst

Analyse Granen & Grondstof

Natte winter niet te zien in Europese opbrengstraming

Analyse Granen & Grondstof

Droogte geeft tarwemarkt een slinger omhoog

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden