Naast Grupo Lala en Lactalis

Danone in de race voor Braziliaanse zuivelreus

25 Juni 2014 - Redactie Boerenbusiness

Grupo Lala, de grootste zuivelverwerker van Mexico, is in de race om de zuiveldivisie van Brasil Foods over te nemen. Naast het Mexicaanse bedrijf behoren ook Danone en Groupe Lactalis tot mogelijke overnamekandidaten, meldt Bloomberg.

Brasil Foods kondigde in maart aan de zuiveldivisie van de hand te doen omdat het bedrijf zich meer wil richten op de vleessector. De zuiveldivisie is goed 10 procent van de omzet van de Braziliaanse voedingsrus en heeft een marktaandeel van 15 procent op de Braziliaanse melkmarkt.

De verkoop van de zuiveltak is een grote kans voor bedrijven die toegang willen tot de Braziliaanse melkmarkt. Willen bedrijf zoals de Mexicaanse zuivelverwerker Grupo Lala uitbreiden in Brazilië, dan moeten lokale merken en kleinere bedrijven worden opgekocht. Dit kost meer tijd en geld.

De marktwaarde van de zuivelafdeling van Brasil Foods wordt geschat op 5,3 miljard Brazilianse real, of ongeveer 1,75 miljard euro. In 2013 boekte de afdeling een omzet van 2,8 miljard real, of 920 miljoen euro. De Braziliaanse melkconsumptie groeit jaarlijks met ongeveer zes procent.

Grupo Lala is volgens Bloomberg een goede kandidaat om de zuiveldivisie over te nemen. In maart haalde het Mexicaanse bedrijf 790 miljoen euro op met een beursgang en de zuivelverwerker zoekt naar investeringsmogelijkheden. Lala boekte in 2013 een omzet van 2,43 miljard euro en heeft meer dan de helft van de Mexicaanse melkmarkt in handen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Zuivelreus Lactalis ziet omzet en winst groeien

Nieuws Melk

Danone na veel gedoe eindelijk weg uit Rusland

Achtergrond Boerenprotest

Frans boerenprotest lokt debat uit over prijzen

Nieuws melk

Franse 'camembert-oorlog' duurt voort

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden