Tweede stijging op rij

DMK verhoogt melkprijs over december

11 December 2015 - Herma van den Pol - 1 reactie

Het Duitse DMK maakt bekend over december een euro op te tellen bij de melkprijs. Deze stijging volgt op de plus over november en is hoopgevend voor de leden van DOC Kaas. 

Het ziet er naar uit dat DOC Kaas en DMK qua melkprijs elkaar al aan het vinden zijn. Zo verhoogde DMK over november de melkprijs met een euro en volgde DOC het voorbeeld. Tevens maakte DOC bekend over december van plan te zijn om de melkprijs te verhogen en telt DMK nu een euro op bij de melkprijs. 

27

euro

basismelkprijs

Door de stijging komt de melkprijs van DMK uit op 27 euro per 100 kg melk. Dit is een basismelkprijs bij 4 procent vet en 3,4 procent eiwit. Bovenop de basisprijs krijgen de leden-melkveehouders nog toeslagen uitgekeerd op basis van een vet- en eiwitcorrectie, het kiem- en celgetal en de zogeheten logistiekbonus. Dit laatste is de Duitse versie van de kwantumtoeslag.

Eerder heeft het DuitseTopagrar uitgerekend dat op basis van deze toeslagen gemiddeld 1,50 euro op de basisprijs van DMK kan worden opgeteld, bij een jaarleverantie van 500.000 kg. 

Ondertussen moeten er nieuwe papieren richting de Europese Commissie om goedkeuring te krijgen voor de fusie. Maar het ziet er naar uit dat de bedrijven vertrouwen houden in de fusie.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Herma van den Pol

Herma van den Pol werkt sinds 2011 bij Boerenbusiness en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot marktexpert Melk & Voer. Daarnaast is zij wekelijks te zien in de marktflits over de zuivelmarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
janvdijk 10 Februari 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10867264/DMK-verhoogt-melkprijs-over-december-]DMK verhoogt melkprijs over december[/url]
het komt goed met jullie kijk maar want de beste kaasfabrieken Hoogeveen,Dargun en de nieuwe daar aan de Oostzee kunnen concurreren met campina en de rest
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Nieuws Melk

Topmelkstroom DOC Kaas in lijn met A-ware en RFC

Nieuws melk

DOC Kaas zet tandje bij met voorschotprijs maart

Nieuws melk

DOC Kaas remt af met melkprijsverhoging

Nieuws Melk

DOC Kaas schuift op in Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden