Minder melk per koe

Iets meer koeien helpt melkproductie VS

22 Juli 2016 - Redactie Boerenbusiness

Over juni weten Amerikaanse melkveehouders toch weer uit te lopen in de melkproductie. Het gaat maar om een kleine stijging, maar die levert wel 117.000 ton melk extra op. Deze plus volgt op een uitbreiding van de veestapel, die licht gecorrigeerd wordt door een lagere productie per koe. 

In de 23 belangrijkste melkproducerende staten van de VS leverde juni 2016 1,6 procent meer melk op. Het zet de productie op 7,55 miljoen ton melk. Na de plus van 1,2 procent over mei betekent dit toch weer een lichte stijging. Deze wordt in hoofdzaak behaald door een uitbreiding van de kudde. Die steeg van 8,64 miljoen dieren naar 8,65 miljoen dieren. De melkproductie per koe ging licht terug. 

1,6

procent

meer melk over juni

De staten in de VS laten een zeer diverse ontwikkeling van de melkproductie zien. Zo nam in Californië de achterstand in de melkaanvoer af van 2,8 procent naar 1 procent, waar Idaho de plus in de melkproductie kon vergroten van 1,8 naar 2,3 procent. Minder ging het in de staten Michigan, New York en Wisconsin. Daar daalden de plussen in de productie juist om uit te komen op respectievelijk 5,4 procent, 4,2 procent en 3,8 procent. In totaal vertegenwoordigen de staten iets meer dan de helft van de Amerikaanse melkplas. 

Door de plus van juni komt de totale melkaanvoer over 2016 terecht op 48,7 miljoen ton melk. Een plus van 1,6 procent in vergelijking met een jaar eerder. Het is ook nog steeds de grootste productie in jaren.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Duitse melkaanvoer pakt stijgende trend weer op

Interview David Kennedy (Bord Bia)

Herstel Ierse melkproductie in het verschiet

Analyse Melk

FrieslandCampina zet stap verder in gevecht om melk

Nieuws Melk

Hogere melkproductie in Australië en Nieuw-Zeeland

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden