Grens van 1 miljard in zicht

Ierse melkverwerkers behalen records

29 Mei 2017 - Kimberly Bakker

De Ierse melkverwerkers hebben in mei records verbroken. Niet eerder verwerkten zij zoveel liters melk in die maand. Het lijkt steeds waarschijnlijker dat de Ieren de grens van 1 miljard liter gaan passeren.

De melkverwerkers verwachten een stijging van 8 procent, ten opzichte van mei 2016, in de melkverwerking. De 3 grootste verwerkers (Glanbia, Dairygold en Kerry) verwachten ook stijgingen in de meivolumes. 

8

procent

stijging rapporteert Glanbia

Stijgingen boven de 4 procent
Melkverwerker Glanbia verwacht een verhoging van 8 procent en Dairygold verwacht een stijging van 7,5 procent. Kerry verwacht een wat minder hoge stijging en rapporteert een stijging van 4,5 procent. 

Melkverwerker Kerry verwacht dat de verwerking momenteel 2 procent voorloopt op vorig jaar. Glanbia zegt dat dit nu al 8 procent is. 

Nog meer stijgingen
Alle 4 de West Cork verwerkers rapporteren verhogingen. Drinagh, Brandon en Barryroe verwachten een stijging van 8 procent. Lisavaird verwacht zelfs een stijging van ruim 11 procent.

Aurivo verwacht een stijging van 6 procent, Arrabawn een stijging van 8 procent, LacPatrick een stijging van 5 procent en Lakeland 6 procent.

918

miljoen

liter in mei 2016

Eén miljard haalbaar?
De maandelijkse Ierse melkinname stond in mei 2016 op 918 miljoen liter. De meeste verwerkers verwachten dit jaar een stijging van 6 tot 8 procent. Dat zou neerkomen op 55 tot 75 miljoen extra liters melk. Daarmee zou de grens van 1 miljard liter net niet gehaald worden. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Duitse melkaanvoer pakt stijgende trend weer op

Interview David Kennedy (Bord Bia)

Herstel Ierse melkproductie in het verschiet

Analyse Melk

FrieslandCampina zet stap verder in gevecht om melk

Nieuws Melk

Hogere melkproductie in Australië en Nieuw-Zeeland

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden