Shutterstock

Nieuws Arla

Arla Foods hakt knoop door: winst naar leden

28 Februari 2019 - Eric de Lijster - 1 reactie

Arla Foods heeft definitief besloten om de volledige winst van 2018 uit te keren aan de leden van de coöperatie. Dit betekent dat er vrijdag 8 maart €290 miljoen wordt verdeeld onder de leden, omgerekend is dit een bonus van 2,3 cent per kilo melk. 

Doorgaans wordt een groot gedeelte van de winst van het Scandinavische zuivelconcern toegevoegd aan de reserves, om zo de balans te versterken en ruimte te houden voor investeringen. De directie is echter van mening dat de balans aan het einde van 2018 solide was, waardoor ruimte is ontstaan om de winst aan de leden-aandeelhouders toe te bedelen. Het coöperatiebestuur is hier nu mee akkoord gegaan.

Bijzondere omstandigheden
"Als boerencoöperatie zijn we ons ervan bewust dat de droogte van het afgelopen jaar zeer bijzonder was, en voor veel leden sterk van invloed is geweest op de ruwvoervoorziening. Daarom zijn we tevreden met het feit dat we het positieve resultaat compleet aan de leden kunnen uitbetalen", aldus voorzitter Jan Toft Nørgaard in een verklaring.

Peter Tuborgh, de topman van Arla Foods, meldt dat de balans de laatste 5 jaar sterk is verstevigd. Ook na de uitbetaling van de totale winst blijven de financiële doelen van Arla overeind. "Dit is wel met het voorbehoud dat de coöperatie na 2018 weer wil terugkeren naar de normale financiële afspraken van reserveren", aldus Tuborgh.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Eric de Lijster

Eric is lid van de redactie van Boerenbusiness. Als telg uit een akkerbouwfamilie stroomt het boerenbloed bij Eric door de aderen. Hij beschouwt zich als een generalist, maar wel met een voorliefde voor economie, trends, markten en marketing.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
jan 1 Maart 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10881534/arla-foods-hakt-knoop-door-winst-naar-leden]Arla Foods hakt knoop door: winst naar leden[/url]
Kunnen ze ook gerust hebben laatste jaren ook een belaberde melkprijs betaald
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Nieuws Melk

Franse melkaanvoer daalt minder hard

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Achtergrond melk

Duitse melkveehouders missen begrip voor positie

Nieuws Melk

Rabobank voorziet betere marge voor melkveehouder

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden