Shutterstock

Nieuws melk

Ierse melkveehouder krijgt inzicht in melkprijzen

29 April 2021 - Stef Wissink

Ierse melkveehouders kunnen sinds deze maand de melkprijzen van hun afnemers met elkaar vergelijken. Hiermee zij checken hoe de uitbetaalde prijs van de eigen afnemer zich verhoudt tot die van de concurrenten. Dit gaat via een app, die is ontwikkeld in opdracht van het Ierse verbond van melkleveranciers (ICMSA).

Het programma geeft melkveehouders de mogelijkheid, door zelf volumes, gehalten en kwaliteitscriteria in te voeren, uitbetaalprijzen van de verwerkers met elkaar te vergelijken. De voorman van de ICMSA, Pat McCormack, is blij met de ontwikkeling.

Volgens McCormack geeft de tool individuele veehouders nu duidelijkheid en daarmee macht: "Al heel lang hebben veehouders vragen gesteld over de prestaties van haar melkafnemers. En hoewel verschillende vergelijkingen zijn gemaakt op basis van verschillende methodieken, was een individuele veehouder nooit in de positie om de prijs die hij ontvangt te vergelijken op basis van volumes, gehalten en kwaliteit. Deze precieze individuele bedrijfsvergelijking kan nu worden gedaan."

Melkprijsvergelijker Boerenbusiness
Boerenbusiness houdt in Nederland al jarenlang de maandelijkse melkprijsontwikkelingen van een 7-tal zuivelverwerkers bij. Hierdoor kunnen melkveehouders inzichtelijk krijgen hoe de eigen afnemer van melk prijstechnisch presteert ten opzichte van concurrenten in die maand. De Boerenbusiness melkprijsvergelijker houdt ook rekening met eventuele bonussen en heffingen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Stef Wissink

Stef Wissink is redacteur bij Boerenbusiness en schrijft over de actuele marktontwikkelingen op de zuivel- en varkensmarkt. Ook volgt hij de Nederlandse en internationale agribusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Melk

Herstel van melkproductie in Australië zet door

Analyse MELK

Poolse melkaanvoer kent dit jaar vliegende start

Nieuws MELK

Melkaanvoer VS doet stapje terug in april

Analyse Melk

Melkaanvoer Nieuw-Zeeland schiet omlaag

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden