Agrifoto

Nieuws Melk

A-ware geeft voor het eerst Belgische melkprijs door

14 Juni 2021 - Redactie Boerenbusiness

A-ware heeft voor de eerste keer de melkprijs voor juni bekend gemaakt aan haar leveranciers in België. In een e-mail aan de Belgische melkveehouders meldt het zuivelconcern voor juni een standaardmelkprijs uit te betalen van €34,50 per 100 kilo.

A-ware is sinds eind vorig jaar actief in België, toen het een fabriek overnam van FrieslandCampina. Het particulier zuivelconcern is daardoor ook melkveebedrijven aan het werven voor de grondstofvoorziening aan deze fabriek te organiseren. Dit proces heeft er onder meer voor gezorgd, dat coöperatie Milcobel te maken heeft met leden die willen uittreden.  

De standaard melkprijs die A-ware overlegt aan zijn leveranciers van €34,50 per 100 liter is gebaseerd op - conform de Belgische systematiek - 42 gram per liter vet en 34 gram per liter eiwit, exclusief premies. De melkprijs bij reële gehaltes en inclusief premies komt bij A-ware uit op €37,08 per 100 liter. Deze prijs gaat op voor melk met 43 gram per liter vet en 35 gram per liter eiwit, bij een jaarleverantie van 1.300.000 liter, inclusief een kwantumtoeslag en de maximale toeslag voor kwaliteit en duurzaamheid.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Interview Jan Anker

Groeiend A-ware houdt deur open, ook over grens

Nieuws Melk

Emlichheim switcht van A-ware naar Vreugdenhil

Achtergrond melk

Transfermarkt 2023 tekent einde bijzondere periode

Nieuws melk

A-ware en Interfood van start in Estland

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden