JHVEPhoto / Shutterstock

Nieuws Overname

Canadese zuivelgigant neemt kaasproducent over

5 Juli 2021 - Chanti Oussoren

De Canadese zuivelverwerker Saputo heeft vandaag (5 juli) bekendgemaakt om de Britse kaasproducent Wensleydale Dairy over te nemen. De overname wordt naar verwachting deze maand (juli) afgerond.

Saputo, een van de 10 grootste zuivelproducenten ter wereld, verwerkt melk tot een breed scala aan zuivelproducten. Het bedrijf heeft het hoofdkantoor in het Canadese Montreal en is actief in onder meer Canada, Australië, Argentinië en de Verenigde Staten.

Wensleydale Dairy produceert en verkoopt verscheidende kazen, waaronder ook het bekende merk Yorkshire Wensleydale-kaas. De 2 faciliteiten van het bedrijf in North Yorkshire bieden werk aan circa 210 mensen en zo'n 40 lokale melkveebedrijven leveren melk aan de kaasmakerij. Het assortiment van kazen wordt wereldwijd geëxporteerd.

Marktpositie in het buitenland
Saputo betaalt circa $39 miljoen (een kleine €33 miljoen) voor Wensleydale Dairy en wil zo de positie in het Verenigd Koninkrijk versterken. Saputo verklaart verheugd te zijn een ander toonaangevend en prominent Brits kaasmerk aan haar portfolio toe te voegen. "Het is niet alleen een gerenommeerd Brits bedrijf met hoge kwaliteitsproducten en bekroonde kazen, maar onze bedrijfsculturen zijn goed op elkaar afgestemd en ik ben verheugd het hele team te verwelkomen in de Saputo-familie", aldus Lino A. Saputo, CEO van Saputo, in de verklaring.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden