Arla Foods

Nieuws Melk

Britse tak Arla wil groeien in duurzamere bio-zuivel

20 Oktober 2021 - Klaas van der Horst

De Britse tak van Arla wil de aanvoer van biologische melk in de komende 5 jaar met 50% verhogen en tegelijkertijd de productie-eisen voor biologische melk aanscherpen.

Arla wil de aanvoer verhogen van 180 naar 270 miljoen liter omdat in het voorbije jaar is gebleken dat het biologische segment het hardste groeit in de supermarkt. Waar de gemiddelde marktgroei voor gangbare zuivel op 5,6% uitkwam, bedroeg deze groei voor biologische zuivel 9,4%.

Organic 2.0
Om het duurzamere imago van biologische zuivel nog verder aan te scherper, heeft Arla extra regels gesteld voor de eigen bio-boeren in het zogenoemde Organic 2.0-pakket.  Zo moeten de biologische melkveehouders overgaan op 100% groene energie, moet de CO2-uitstoot 2 jaar eerder met 30% zijn verlaagd dan het geval is bij gangbare bedrijven en gaat het minimum aantal dagen weidegang van 120 naar 150.  Daarnaast moeten leden aan het werk met een gezondere bodem, meer biodiversiteit en dierenwelzijn. De bio-boeren krijgen tot 2028 de tijd om aan de gestelde regels te voldoen.

De aangescherpte regels voor de biologische melkveehouderij gelden overigens niet alleen voor de 114 leden in Groot-Brittannië. Alle ongeveer 900 biologische ledenbedrijven in heel Noordwest-Europa krijgen ermee te maken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Jaarcijfers 2023

Nabetaling Arla overtreft de eigen verwachtingen

Nieuws melk

Arla zet reststroom in voor insectenproductie

Analyse melk

Arla maakt werk van wei-ingrediënten

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden