Shutterstock

Nieuws Zuivelbusiness

DCA schaalt verder op met extra zuivelnoteringen

26 Oktober 2023 - Wouter Baan

DCA Markets heeft vandaag (donderdag 26 oktober) opnieuw drie nieuwe zuivelnoteringen geïntroduceerd voor lactose, weiconcentraat en magere melk. Hiermee wordt het pallet zuivelnoteringen verder uitgebreid, nadat in september ook al drie nieuwe noteringen waren geïntroduceerd.

De drie nieuwe zuivelnoteringen en de specificaties zijn te vinden op de website van DCA-Markets en worden elke donderdag om 16:00 uur, samen met de andere DCA-zuivelnoteringen, bekendgemaakt aan klanten en relaties. Tim Vrolijk, managing director van DCA-Markets: "We zijn blij dat we weer drie nieuwe noteringen aan ons aanbod kunnen toevoegen, waardoor we een nog groter deel van de melkvalorisatie in de zuivelketen transparant maken. Met de noteringen bieden we marktpartijen tools om onderling (vaste) prijsafspraken te realiseren."

DCA-Markets publiceert al jaren de spotnoteringen van rauwe melk, die sinds 2009 als de belangrijke benchmark wordt gezien in de markt van vloeibare zuivel. In de loop van de jaren zijn daar de noteringen van magere melkconcentraat, room, foliekaas Gouda en Edammer, cheddar (curd/mild), magere melkpoeder (food/feed), volle melkpoeder en weipoeder (food/feed) bijgekomen. Vorige maand werden daar noteringen voor volvette melkpoeder (fat filled), Frau Antje foliekaas en natuurkaas aan toegevoegd. Voor de maand november heeft de Price Reporting Agency (PRA) nog eens drie nieuwe zuivelnoteringen op de planning staan om te introduceren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Marktupdate Melk

Komkommertijd op markt, maar niet in zuivelsector

Analyse Melk

Kalme zuivelmarkt nu de vakantieperiode nadert

Marktupdate Melk

Zuivelmarkt lokaal verhit, maar kaas koelt af

Analyse Zuivelbusiness

Kaasprijzen na opleving in kalmer vaarwater

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden