DCA-zuivelnoteringen

export logistiek Rotterdam containers

Analyse Zuivelbusiness

Melkpoederexport naar China hard onderuit

De Europese melkpoederexport naar China blijft de afgelopen maanden mijlenver achter vergeleken met vorig jaar. Weipoeder heeft beduidend minder last van de Chinese vraaguitval, maar de prijzen staan niettemin behoorlijk stevig onder druk.
Woensdag 17:00 uur
melk

Marktupdate Melk

Melktoename is merkbaar op vloeibare zuivelmarkt

De seizoensmatige stijging van de melkaanvoer laat zich gelden op de vloeibare zuivelmarkt. De vaste zuivelmarkt daarentegen is voorzichtig positiever. In de marktupdate van deze week word je bijgepraat over de laatste ontwikkelingen en tendensen. 
12 April 2024
boter

Analyse Zuivelbusiness

Boterprijs stijgt weer op meerdere fronten

De botermarkt staat medio april weer in het teken van aantrekkende prijzen. Diverse redenen liggen hieraan ten grondslag. Ook de supermarktprijzen trekken soms weer aan.
11 April 2024
melk

Marktupdate Zuivel

Spotmelkprijs blijft achter op hogere zuivelmarkt

De zuivelmarkt is positiever gestemd, maar voelt zeker nog niet vast aan. Na Pasen trekken veel fabricaten aan, maar spotmelk en kaas wijken daarvan af. Meer hierover in de marktupdate van deze week. 
4 April 2024
zuivel kaas kaasproductie zuivelverwerking

Analyse Zuivelbusiness

Uiteenlopende richtingen op zwakke kaasmarkt

De foliekaasprijzen staan ook begin april in het teken van verlagingen. De seizoensmatige stijging van de melkproductie in de Europese Unie weegt dusdanig zwaar dat de markt futloos aanvoelt. Ondertussen heeft mozzarella wel een bodem gevonden, terwijl Cheddar minder last heeft van de prijsdruk.
3 April 2024
boter

Nieuws Zuivelbusiness

Groene cijfers én nieuw diepterecord op GDT

Na een paar mindere veilingsessies schrijft de Global Dairy Trade weer vrij overtuigend groene cijfers. Daarmee krijgt de zwakke zuivelmarkt een impuls.
2 April 2024
melk

Marktupdate Melk

Spotmelkprijs terug bij af na zwak eerste kwartaal

De zuivelmarkt blijft zwak aanvoelen, wat deze week opnieuw tot uiting komt in de noteringen. Maar er zijn ook positieve uitzonderingen. Daarbij zorgt de oplopende seizoensmatige melkaanvoer, in combinatie met Pasen, voor druk op de spotmelkprijzen. 
28 Maart 2024
melk

Marktupdate Melk

Zuivelmarkt grossiert in verlagingen

De zuivelmarkt staat medio maart in het teken van zwakte. De spotmelkprijzen nemen in negatieve zin steeds meer afstand van de uitbetalingsprijzen en het ontbreekt aan impulsen. Meer hierover in de marktupdate van deze week. 
14 Maart 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden