Homburg Holland importeur Ag Leader

Einde aan groei GPS techniek nog lang niet bereikt

15 April 2016

Homburg Holland uit Stiens is per 18 april de nieuwe importeur van Ag Leader . Het neemt de taak van Louis Nagel over, die met haar dealeractiviteiten geheel stopt. De huidige dealerstructuur in Nederland en Vlaanderen blijft behouden.

Op 23 maart werd bekend gemaakt dat Louis Nagel haar activiteiten volledig staakt. Dat besluit werd genomen nadat Argo Tractors, het moederbedrijf waar McCormick en Landini onder vallen, met een andere importeur (Argi) in zee ging. Daarmee moest ook precisielandbouw specialist Ag Leader een andere importeur zoeken. Dat wordt Homburg Holland.

18

april

is de startdatum voor Homburg als Ag Leader importeur

De drie partijen hebben gezamenlijk dit besluit genomen, zo staat in het gemeenschappelijk persbericht. Vanaf 18 april is Homburg verantwoordelijk voor alle importeur, verkoop en service. Louis Nagel medewerker Geert-Jan Giesberts treedt per direct in dienst van de kersverse importeur. In de functie van Manager Agricultural GPS Systems blijft hij ondersteuning aan dealers en klanten leveren. Daarvoor blijft de dealerstructuur ongewijzigd.

Volgens Homburg-directeur Johannes de Boer liggen er nog voldoende groeimogelijkheden in het verschiet: 'Over vijf jaar wordt iedere trekker misschien standaard met een GPS-systeem uitgerust maar er zijn voldoende groeikansen. Bijvoorbeeld op het gebied van precisielandbouw. De Hardi veldspuiten maken al gebruik van Ag Leader elektronica. De techniek is ons dus niet vreemd. Ook Väderstad kan met de apparaatuur overweg. We willen de GPS techniek van Ag Leader integreren in ons bestaande productpakket. Met drie pijlers willen we ons dieper specialiseren in de landbouw. Dat zijn Hardi, Väderstad en onze eigen Homburg drainreinigers.'

Ook sensortechniek is het bedrijf niet vreemd. 'In het verleden hebben we veel ervaring met de Greenseeker-gewassensor opgedaan. Ag Leader heeft de Optrx-sensor in het programma en daar verwachten we veel van', aldus De Boer. 'Daarom is de koppeling tussen GPS en onze machines een goede match.'

We willen de GPS-techniek integreren in ons bestaande product pakket

Had de nieuwe Argo-importeur Argi geen trek om Ag Leader over te nemen? Daar kan De Boer geen antwoord op geven. Bovendien werk Argo samen met Topcon om affabriek een GPS-systeem te kunnen leveren, net als bij de Agco merken en SDF. 'Er veranderd niets voor de dealers en klanten. Het is een rijdende trein waar we zijn opgestapt', aldus de directeur.

Louis Nagel heeft nog een aantal andere merken in het pakket waar een nieuwe importeur voor moet worden gevonden. Zo pakte het in december vorig jaar nog de import van Dieci verreikers aan. Voor Yanmar loopt het contact nu via de fabrikant. Ook voor Breviglieri grondbewerkingsmachines en Sigma4 voorladers is nog geen nieuwe importeur. Voor Probotiq – een onderdeel van de DPC – werd al een nieuwe bedrijf opgericht: Precision Makers.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappel- en granenmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktflits Granen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Tech Precisielandbouw

Rechtrij-issue na verstoring Russische satelliet

Aangeboden door MoveRTK

Haal meer rendement uit je aardappelen

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief