Hakselaarverkoop gestabiliseerd

Krone opent technologie centrum voor 50 miljoen

2 December 2014

De Duitse machinebouwer Krone heeft vorige week haar nieuwe ‘Technology Centre’ in gebruik genomen. Daarmee is een investering van 50 miljoen euro gemoeid. De minister president van Nedersaksen, Stephen Weil, overhandigde op 27 november de sleutels. Het centrum is de nieuwste uitbreiding van het fabrieksterrein in Spelle.

De afgelopen jaren heeft Krone flink geïnvesteerd in extra productiecapaciteit. Ook wil het efficiënter gaan produceren. Zo werd een nieuw logistiek centrum geopend, een trainingscentrum en een nieuwe productielijn voor de vernieuwde Big X hakselaars. Over het afgelopen fiscale jaar behaalde Krone, met de productie van landbouwmachines en vrachtwagenaanhangers, een omzet van 1,6 miljard euro.

VDMA Landtechnik, de Duitse brancheorganisatie voor machinefabrikanten, meldt dat de verkoop van hakselaars het afgelopen jaar stabiel was. Met 531 nieuw verkochte machines ligt het volume op eenzelfde niveau als 2013. De topjaren 2011 en 2012, toen bijna 700 nieuwe machines werden verkocht, zijn duidelijk voorbij. Duitsland blijft echter de grootste markt wereldwijd voor nieuwe hakselaars.

Voor 2015 verwacht VDMA Landtechnik een kleine opleving in de markt. De verwachting is namelijk dat de totale oppervlakte snijmaïs licht zal toenemen. Dit jaar was dat gewas goed voor 2 miljoen hectare. Dankzij de vergroeningsmaatregelen zullen volgend jaar meer bedrijven maïs gaan telen, meent VDMA. Het bestand van biogasinstallaties bedraagt in totaal 8.000 bedrijven. Die markt is verzadigd en zal niet verder groeien.

Regenradar
Powered by Agroweer
Duits tekort op productiekosten melk daalt

Nieuws Melk

Duits tekort op productiekosten melk daalt

Duitse melkproductie verder gekrompen

Analyse Melk

Duitse melkproductie verder gekrompen

Duitse verwerkers uiten zorg over gespannen markt

Nieuws Grondstoffen

Duitse verwerkers uiten zorg over gespannen markt

Aldi Duitsland wil af van stalmelk in schappen

Nieuws Melk

Aldi Duitsland wil af van stalmelk in schappen

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief