Winst daalt 28 procent

John Deere om de oren geslagen met kwartaalcijfers

20 Mei 2016 - 2 reacties

Dat een wereldwijde agrarische recessie plaatsvindt laten de kwartaalcijfers van Deere & Company duidelijk merken. De nettowinst van het bedrijf ging over het afgelopen financiële kwartaal terug met 195 miljoen dollar. Zowel de agrarische sector als de grondverzetwereld nemen minder machines af van Deere.

In het afgelopen financiële kwartaal kwam de nettowinst van Deere uit op 495,4 miljoen dollar. Een jaar terug was dat nog 690,50 miljoen. Een daling van 28 procent. Voor het eerste halfjaar van boekjaar 2015-16 komt de winst uit op net geen 750 miljoen dollar, tegenover ruim 1 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar. De omzet nam in een kwartaal tijd af met 4 procent af. Goed voor 7,87 miljard dollar. Voor het halfjaar is dat 8 procent.

28

procent

daalde de nettowinst in een kwartaal tijd

Ondanks de rode cijfers in Deere’s kwartaalrapport blijft directeur Samuel Allen licht positief. Het verlies blijft - ten opzichte van vorige crisistijden - beperkt, zo zegt hij. Volgens Allen heeft het bedrijf dat te danken aan eerder genomen beslissingen voor wat betreft de productie en kostenreductie.

Vooral in de VS en Canada nam de verkoop van machines af. Ten opzichte van het vorig kwartaal daalde de omzet met 6 procent en, ten opzichte van een jaar terug, met 11 procent. Buiten Noord-Amerika was dat verlies 1 en 4 procent. De verkoop van landbouw- en groenvoorzieningmachines bleef afgelopen kwartaal op een gelijk niveau aan het vorige. Over het halfjaar daalde hij 5 procent. De omzet ging van 759 naar 614 miljoen dollar. In de grondverzet en bosbouw is het verlies veel groter. Daar ging er 16 procent in een kwartaal en 20 procent voor het halfjaar vanaf.

Voor het gehele fiscale jaar 2016 houdt ’s werelds grootste trekkerbouwer vast aan een afname van 8 procent in de verkoop van landbouwmachines. Dat moet resulteren in een nettowinst van 1,2 miljard dollar. Een teruggang van 9 procent. Voor Noord-Amerika wordt zelfs met een verlies van 15 tot 20 procent gerekend. Vooral zware trekkers en machines worden minder verkocht. In de EU28 verwacht het bedrijf dat de verkoop met 5 procent af zal nemen. Dat is een direct gevolg van de lage bedrijfsinkomens. Ook voor Zuid-Amerika en Azië wordt een dalende verkoop ingeschat.

Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
koos 22 Mei 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/ondernemen/tech/artikel/10869829/John-Deere-om-de-oren-geslagen-met-kwartaalcijfers]John Deere om de oren geslagen met kwartaalcijfers[/url]
495,4 miljoen dollar per kwartaal is toch wel genoeg?
Klaas 22 Mei 2016
toch behoorlijk wat geld voor die plastic machines
het is in geen enkele verhouding meer met de tractor van 20 jaar terug
daar kon je zorgeloos 20 jaar mee vooruit
nu sta je binnen 1 jaar weer met stukken met dat poppenspul
jan 22 Mei 2016
de fabrikanten kregen 20 jaar terug wel door dat ze meer electronica en andere storingsgevoelige troep moesten maken om een beter verdienmodel te krijgen.
U kunt niet meer reageren.
Boerenbusiness Award

Win jij dit jaar de Agribusiness Award?

Maak kans op een mediapakket en een vervolgtraject van ABN AMRO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nieuws Trekkerverkoop

Grote 3 vechten om de trekkermarkt

Nieuws Kwartaalcijfers

Hogere verkoopprijzen helpen omzet Unilever

Analyse Jaarcijfers

Machinebouwers stapelen record op record

Nieuws Beurs

Koers John Deere lift mee op granenrally

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief