Neerslag

akkerbouw ruwvoertour2020 aanaarden

Gewastour week 11

Trage start groeiseizoen door neerslag en kou

Er is veel neerslag gevallen in Nederland afgelopen week. Waar eind februari de eerste uien en suikerbieten werden gezaaid in het zonnige zuiden van het land, staan veel voorjaarswerkzaamheden nu stil. Vooral in het noorden is veel neerslag gevallen, maar ook de temperatuur zorgt voor weinig vaart in het nieuwe groeiseizoen.
18 Maart 2021
regen

Gewastour Week 41

Laatste Gewastourpercelen nog altijd niet gerooid

De aardappelpercelen van de Boerenbusiness Gewastour die nog gerooid moeten worden, zijn dat nog altijd niet. De regen van de afgelopen dagen heeft namelijk flink wat roet gegooid in de planning en dus is het nu wachten op droger weer.
10 Oktober 2020
aardappelen akkerbouw aardappeloogst

Inside Aardappelen

70% aardappelen in Benelux nog te rooien

Tussen de buien door hebben aardappeltelers afgelopen week mondjesmaat kunnen rooien. Vooral in het zuidwesten moesten de rooiers noodgedwongen stil blijven staan. Telers in de kustregio's gaan een week tegemoet met potentieel veel neerslag. Niet alleen in Nederland, maar ook zuidelijker.
5 Oktober 2020
uien Gewastour2020

Gewastour Week 36

Rooien uienpercelen staat op de planning

Een groot gedeelte van de uientelers van de Boerenbusiness Gewastour hebben het rooien inmiddels op de planning gezet. Zo worden de uien op het perceel in Heijen deze week nog van het land gehaald en hoopt de teler in Kortgene volgende week te kunnen starten met rooien. In Kimswerd zijn inmiddels de laatste ziektebespuitingen uitgevoerd.
1 September 2020
aardappelen Innovator

Inside Aardappelen

Neerslag trekt hoofdoogst naar gemiddelde

De recente regen heeft er op veel plaatsen voor gezorgd dat van een vochttekort geen sprake meer is, al blijft het regionaal wel droog. Gematigde temperaturen zorgen wederom voor ideaal aardappelweer. Uit nieuwe proefrooicijfers blijkt dat de hoofdoogst zo richting het gemiddelde trekt.
31 Augustus 2020
akkerbouw regen nat perceel overstroming neerslag

Nieuws Droogtemonitor

Grondwaterstand blijft zeer laag na neerslag

De neerslag die het afgelopen weekend gevallen is, heeft met name lokaal voor aanvulling van het grondwaterpeil gezorgd. Landelijk is namelijk nog steeds sprake van een lage tot zeer lage grondwaterstand, zo toont de nieuwste Droogtemonitor van de Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) aan.
19 Augustus 2020

Ruwvoertour Week 34

Zware neerslag zorgt voor schade aan snijmaïs

Afgelopen week zijn op veel plekken in Nederland zware buien gevallen. Op een aantal plaatsen heeft dit voor schade aan de snijmaïs gezorgd, ook een perceel van de Boerenbusiness Ruwvoertour bleef niet ongeschonden.  
19 Augustus 2020
wateroverlast ruwvoertour2020

Nieuws Agroweer

Bijzonder grillige neerslag door trage buien

Traag overtrekkende onweersbuien hebben een bijzonder grillige neerslagverdeling veroorzaakt het afgelopen etmaal.
14 Augustus 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden