Neerslag

regen

Nieuws Weer

Lokaal fikse regenval zet Poolse percelen blank

Zware regenval met lokaal storm en hagel houden flink huis in delen van Polen. De buien hebben een zeer lokaal karakter maar zorgen wel voor schade. Bijna heel het land heeft inmiddels een aardige hoeveelheid regen verzameld.
23 Juni 2020
maaien grasoogst

Aangeboden door Limagrain

Nu maaien of nog wachten?

Nu de meeste percelen eindelijk zijn getrakteerd op neerslag brult het gras de grond uit. Het gras kan dankzij het vocht volop nutriënten opnemen en groeit enorm hard. Veel veehouders staan nu voor de planning van de 2e of 3e grassnede.
22 Juni 2020
regen modder

Nieuws Agroweer

Stortregen op Walcheren verdwijnt in droge grond

Rondom het Zeeuwse Vlissingen is sinds woensdagochtend meer dan 100 millimeter regen gevallen. Net als eerder deze week in het Gelderse Winterswijk, was de extreme piek van 100 millimeter en meer zeer plaatselijk. De meeste akkerbouwers in de regio Vlissingen registreerden 50-70 millimeter regen.
18 Juni 2020
mais ruwvoertour2020

Ruwvoertour Week 25

Bak regen voor percelen gras- en snijmaïs in zuiden

De deelnemers van de Boerenbusiness Ruwvoertour in de zuidelijke provincies van het land hebben gisteravond en vannacht flink veel regen op hun percelen gehad.
18 Juni 2020
mais maisveld

Inside Voer

Regen zorgt voor wat rust op de voermarkt

De regen lost misschien niet alles op, maar het weet wel weer wat rust te brengen op de voermarkt. Dat laten de handelaren deze week weten. Waar wat onrust begon op te borrelen rondom de maïsopbrengst en de hoeveelheid gras, lijkt dit inmiddels wat gas terug te nemen.
16 Juni 2020
wateroverlast ruwvoertour2020

Nieuws Weer

Lokale moessonregens verbazingwekkend intens

Neerslaghoeveelheden van meer dan 100 millimeter regen in een paar uur tijd. Niet alleen in Duitsland maar ook in Nederland. Geen enkel weerbureau had dat laatste voorzien. Een overzicht van beelden en video's.
15 Juni 2020
regen weer modder

Ruwvoertour Week 24

Ruwvoertour goed met regen bedeeld

De percelen met gras en maïs die deelnemen aan de Ruwvoertour zijn bijna allemaal goed bedeeld qua neerslag afgelopen weekeind. Vooral in het zuiden van het land, maar ook het noordwesten, viel een flinke bak regen.
8 Juni 2020
regen

Nieuws Weer

Brengt neerslag voldoende verlichting?

Heel Nederland is de afgelopen dagen op neerslag getrakteerd, al verschilt de hoeveelheid per regio wel flink. Vooral in delen van Flevoland en Noord-Holland regende het enkele tientallen millimeters. In het zuidwesten en oosten vielen soms maar enkele millimeters. Elders in Europa is minder neerslag te bespeuren.
8 Juni 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden