NEPG

aardappelen Gewastour2020

Inside Aardappelen

Aardappelen in EU: veel loof, maar geen knollen

De aardappelgewassen in de EU-4 laten zich kenmerken door veel loofontwikkelingen, maar weinig knollen (lees: kilo's). Dat meldt NEPG. De aardappeltelersorganisatie noemt daarbij de areaaldaling die zij ziet 'historisch'.
12 Juli 2021
aardappelen vroege aardappelen

Inside Aardappelen

Krimp areaal en vertraging van vroege aardappelen

Het einde van het aardappelpootseizoen is voor veel akkerbouwers inzicht of ze zijn al klaar. Voor de North-Western European Potato Growers (NEPG) tijd om een schatting te maken waar het aardappelareaal op uitkomt en hoe de start van het nieuwe seizoen tot nu toe is verlopen.
10 Mei 2021
aardappelen gewastour 2018 aardappelen poten

Inside Aardappelen

NEPG luidt noodklok over aardappelcontracten

De contractprijzen van de aardappelverwerkende industrie zijn de afgelopen weken bekend geworden. Prijzen voor de afland levering en in levering relatief vroeg in het seizoen zijn 5% à 10% lager dan vorig seizoen meldt NEPG. Voor de lange bewaring is de daling minder of is de prijs iets hoger. Verschillende verwerkers kiezen er dit seizoen voor om minder aardappelen per hectare te contracteren. De industrie lijkt daarnaast telers te willen verleiden tot het tekenen van meerjarige contracten.
19 Februari 2021
aardappelen akkerbouw aardappelperceel

Nieuws Aardappelen

Ook brexit binnen aardappelorganisatie NEPG

De North-Western European Potato Growers (NEPG) is vanaf 1 januari op een nieuwe basis van start gegaan. De Engelse belangenorganisatie AHDB is uit de NEPG gestapt. Ook zijn een nieuwe voorzitter en secretaris aangesteld.
18 Januari 2021
aardappelen kisten bewaring aardappelbewaring consumptieaardappelen

Inside Aardappelen

'Kiemremming te duur voor vrije aardappelen'

Aardappelorganisatie North-Western European Potato Growers (NEPG) maakt zich zorgen over de kiemremming van consumptieaardappelen. Volgens de organisatie is het niet langer lonend om vrije aardappelen te behandelen.
16 December 2020
aardappelen akkerbouw aardappeloogst aardappelperceel ruggen

Inside Aardappelen

NEPG: 'Aardappelareaal moet stevig dalen'

Het aardappelareaal moet komend seizoen stevig dalen, zo klinkt de oproep van North-Western European Potato Growers (NEPG). Door de wereldwijde coronacrisis is de vraag naar verwerkte aardappelproducten behoorlijk gedaald, de vraag naar grondstoffen voor de verwerking nu wordt ingeschat op 85% van voor de pandemie.
23 Oktober 2020
aardappelen aardappeloogst

Inside Aardappelen

Aardappeloogst blijft in lijn met gemiddelde

North-western European Potota Growers (NEPG) verwacht dat de aardappeloogst in Noordwest-Europa dit seizoen rond het 5-jarig gemiddelde uitkomt. Ook nieuwe proefrooicijfers van Aviko wijzen op een gemiddelde oogst. Daarnaast adviseert de NEPG aardappeltelers om het areaal volgend seizoen fors te verminderen.
7 September 2020
aardappelen akkerbouw aardappelperceel droogte beregening

Inside Aardappel

NEPG: aardappelareaal Noordwest-Europa groter

Het areaal consumptieaardappelen in Noordwest-Europa is dit jaar licht gestegen, zo meldt de Europese telersorganisatie NEPG. Het grootste deel van de stijging komt uit Duitsland en Frankrijk, waarbij wel een overgang naar de teelt van tafelaardappelen lijkt te hebben plaatsgevonden.
7 Juli 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden