NEPG

aardappelen aardappelperceel

Inside Aardappel

NEPG vreest onvoldoende krimp aardappelareaal

Telersorganisatie North-Western European Potato Growers (NEPG) vreest dat de krimp van het aardappelareaal in de EU-5 niet voorbij de 5% komt. Dat wordt beschouwd als onvoldoende om vraag en aanbod voor oogst 2020 in balans te krijgen.
6 Mei 2020
aardappelen kisten bewaring akkerbouw aardappelbewaring opslag

Inside Aardappelen

NEPG: 'Prijsdruk dreigt komend aardappelseizoen'

'Seizoen 2020/2021 wordt een uitdaging', zo waarschuwt telersorganisatie North-Western European Potato Growers (NEPG). Er bestaat angst voor onbalans tussen vraag en aanbod. Met name in najaar wordt meer aanbod verwacht.
20 Februari 2020
aardappelen aardappelperceel

Inside Aardappelen

NEPG vreest overproductie na nieuwe areaalstijging

Telersorganisatie North-Western European Potato Growers (NEPG) verwacht ook voor oogstjaar 2020 een groei van het areaal consumptieaardappelen in Noordwest-Europa. Daarmee neemt de vrees voor overproductie opnieuw toe.
20 Januari 2020
aardappelen aardappeloogst

Nieuws Aardappelen

NEPG: Aardappeloogst duikt onder 27 miljoen ton

De North-Western European Potato Growers (NEPG) heeft zijn opbrengstprognose voor consumptieaardappelen in de EU-5 aangescherpt aan de hand van de oogstvoortgang. Het gaat uit van 26,9 miljoen ton aardappelen in Noordwest-Europa. Eerder lag die schatting nog boven de 27 miljoen ton.
29 Oktober 2019
aardappeloogst aardappelrooier

Nieuws Aardappelen

NEPG: 'Geen nieuwe inzichten voor oogst'

North-Western European Potato Growers (NEPG) concludeert dat de aardappeloogst voor 2019 in de EU-5 iets boven het 5-jarig gemiddelde uitkomt. Dit komt hoofdzakelijk door een toegenomen areaal. In Oost-Europa ziet daarnaast het kansen voor de export, al valt de oogst daar wel fors tegen.
10 September 2019
aardappelen aardappelperceel

Inside Aardappelen

Hoe staan de aardappelen er voor?

Alle gewassen hebben een klap gekregen na de extreem warme dagen van eind juli. Ook in de aardappelen laat de recordhoge temperatuur zijn sporen na. Er zijn echter duidelijke ras- en perceelsverschillen merkbaar. Hoe staan de aardappelen er nu voor?
30 Juli 2019
aardappelen akkerbouw aardappelperceel

Inside Aardappelen

Areaalprognose NEPG verandert opmerkelijk

De North-Western European Potato Growers (NEPG) heeft een nieuwe prognose voor het aardappelareaal gepubliceerd. Uit deze prognose blijkt dat het areaal fors omhoog is bijgesteld. De organisatie verwacht namelijk het grootste areaal ooit.
5 Juni 2019
aardappelen aardappelen poten

Inside Aardappelen

NEPG: 'Aardappelareaal grootste in 10 jaar tijd'

De Europese telersvereniging NEPG verwacht dat het areaal consumptieaardappelen in Noordwest-Europa dit jaar met 1% tot 2% toeneemt. Het betreft een voorzichtige schatting, want het poten van de hoofdoogst moet nog beginnen.
2 April 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden