NVWA

varkensvlees

Nieuws Vlees

Gosschalk mag onder voorwaarden weer open

Exportslachterij Gosschalk in Epe mag morgen (31 augustus) weer gaan slachten, maar wel met de nodige restricties. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heft de schorsing op. Het slachthuis blijft onder verscherpt toezicht staan.
30 Augustus 2021
mest drijfmest

Opinie Wilfried Nielen

Dreiging van mestfraude maakt van mug een olifant

In opdracht van het Openbaar Ministerie is afgelopen maand het rapport Dreigingsbeeld Milieucriminaliteit 2021 verschenen. Het beeld wat geschetst wordt, over de mestsector, is allerminst positief. Mestfraude – als het dat al is - wordt neergezet als een zeer omvangrijk probleem.
4 Augustus 2021
akkerbouw gewasbescherming

Nieuws Gewasbescherming

NVWA neemt bij inval illegale middelen in beslag

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft vandaag (donderdag8 juli) een grote hoeveelheid in Nederland niet toegelaten gewasbeschermingsmiddelen in beslag genomen. De inspecteurs en rechercheurs troffen 350 liter verboden middelen aan op 2 locaties in Flevoland.
8 Juli 2021
supermarkt Jumbo

Nieuws Vlees

Ook supermarkten geen klant meer bij Gosschalk

De lijst met bedrijven die stoppen met het afnemen van vlees bij Slachterij Gosschalk wordt steeds groter. Na McDonald's zijn ook verscheidene supermarkten gestopt met het afnemen van vlees bij het slachthuis.
6 Juli 2021
slachterij

Nieuws Dierenwelzijn

NVWA sluit Gosschalk na nieuwe overtredingen

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft Exportslachterij Gosschalk per direct gesloten, nadat zij de afgelopen dagen nieuwe overtredingen met betrekking tot dierenwelzijn heeft geconstateerd. 
2 Juli 2021
euro

Nieuws NVWA

NVWA moet inzicht geven in opbouw tarieven

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft een bezwaar gegrond verklaard dat in 2018 werd ingediend door vee exporteurs, verenigd in Vee&Logistiek Nederland. Het bezwaar was ingediend inzake de hoge tarieven die de Nederlandse Voedsel en Waren autoriteit (NVWA) hanteert bij de exportkeuring voor levend vee.
20 Mei 2021
Brexit

Nieuws Brexit

Problemen verwacht bij volgende fase brexit

Grote chaos op gebied van handel en transport is tot nu toe uitgebleven sinds de brexit. Dat neemt niet weg dat er veel problemen zijn, vooral bij de export van het Verenigd Koninkrijk (VK) naar de Europese Unie (EU). De nieuwe fase die per april van kracht gaat, kan ook voor problemen zorgen bij Europese exporteurs. Waar moet een exporteur op letten?
3 Maart 2021
spuiten gewasbescherming Glyfosaat Onkruidbestrijding

Nieuws Gewasbescherming

Wet gewasbescherming vaker overtreden

Bedrijven met akkerbouwgewassen en vollegrondsgroenten hebben vorig jaar vaker de Wet gewasbeschermingsmiddelen en biociden overschreden, zo toont nieuw onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) aan. Het nalevingspercentage komt voor het afgelopen jaar uit op 83%, waar dat in 2013 en in 2015 nog 86% was.
16 November 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox