Shutterstock

Nieuws Vlees

Gosschalk mag onder voorwaarden weer open

30 Augustus 2021 - Redactie Boerenbusiness

Exportslachterij Gosschalk in Epe mag morgen (31 augustus) weer gaan slachten, maar wel met de nodige restricties. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heft de schorsing op. Het slachthuis blijft onder verscherpt toezicht staan.

Dit betekent dat Gosschalk een kleine 2 maanden lang niet heeft kunnen slachten. Het bedrijf mag vanaf morgen alleen dieren aanvoeren onder toezicht van de NVWA. Daarbij is het cameratoezicht fors uitgebreid en wordt de slachtsnelheid zo ingesteld dat dierenwelzijn, voedselveiligheid en arbeidsomstandigheden zijn geborgd. Bovendien verricht de NVWA aanvullende controles op alle bedrijfsactiviteiten, zo meldt de controle-organisatie van de overheid.

Meerdere plannen afgekeurd
De NVWA heeft de slachthuiserkenning van Gosschalk per 3 juli geschorst naar aanleiding van undercoverbeelden van mishandelingen van dieren. Het bedrijf verloor daardoor ook grote klanten. Om weer te mogen slachten moest het bedrijf volgens de NVWA met een gedegen plan van aanpak komen, waarin naleving van de wetgeving op het gebied van dierenwelzijn is geborgd. Dit kostte wel de nodige moeite, want naar verluidt zijn meerdere plannen van Gosschalk door de NVWA afgekeurd.

Het laatste plan van aanpak van het slachthuis biedt volgens de NVWA voldoende waarborgen voor naleving van de dierenwelzijnswetgeving in het bedrijf. Als in de praktijk blijkt dat het slachthuis niet voldoet aan wat met het plan van aanpak is toegezegd en beoogd, neemt de NVWA opnieuw maatregelen en schorst zo nodig opnieuw de erkenning.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden